Antonio Conte wordt na EK trainer van Chelsea

04/04/16 om 15:00 - Bijgewerkt om 16:21

Antonio Conte stapt na het EK in Frankrijk op als bondscoach van Italië om aan de slag te gaan bij Premier League-club Chelsea.

Antonio Conte wordt na EK trainer van Chelsea

Antonio Conte © Belga Image

De 46-jarige Conte tekende in Londen een contract voor drie seizoenen, zo maakte Chelsea bekend. De Italiaan volgt er na dit seizoen interim-coach Guus Hiddink op.

Na EK

De komst van de 46-jarige Antonio Conte naar de club van Rode Duivels Eden Hazard en Thibaut Courtois hing al weken in de lucht. Vorige maand maakte Conte al bekend dat hij aan zijn laatste maanden als Italiaans bondscoach bezig is en dat hij na het EK van komende zomer in Frankrijk zijn functie neerlegt.

'Ik ben blij dat we alles kunnen bekendmaken, zo komt er meteen ook een einde aan alle speculaties. Mijn focus blijft bij de Italiaanse nationale ploeg liggen, pas na het EK wil ik over Chelsea praten. Maar ik kijk er zeker naar uit om bij deze club aan de slag te gaan', vertelde het clubicoon van Juventus.

Conte volgde na het WK van 2014 in Brazilië Cesare Prandelli op als bondscoach van Italië, dat op het EK van komende zomer in Frankrijk de eerste tegenstander van de Rode Duivels wordt in groep E. De teams treffen elkaar op 13 juni in Lyon. Daarna speelt Italië tegen Zweden (17 juni in Toulouse) en Ierland (22 juni in Rijsel).

Juventus-icoon

Eerder in zijn trainerscarrière veroverde Conte met Juventus drie Serie A-titels op rij (tussen 2011 en 2014) en twee Supercups (2012 en 2013). In het seizoen 2011/2012 bleef hij zelfs ongeslagen met de club uit Turijn.

Als speler had Conte met Juventus al vijf Italiaanse landstitels, één beker en vier supercups gewonnen. Hij mocht ook de bekers van de Uefa Cup (1993) en de Champions League (1996) in de lucht steken.

Chelsea

Bij Chelsea wordt Antonio Conte de 11de trainer onder de Russische eigenaar Roman Abramovich.

Hiddink volgde bij de Londense club eind vorig jaar de ontslagen José Mourinho op en begon zo aan zijn tweede ambtstermijn in de Britse hoofdstad. Hiddink loodste The Blues in de Premier League van de 16e naar de 10e plaats, waardoor Europees voetbal volgend seizoen nog tot de mogelijkheden behoort. (Belga/KVDA)

Onze partners