AS Monaco gaat winnen bij Arsenal: 1-3

AS Monaco heeft in zijn heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League de Londense club Arsenal een tik verkocht. De Monegasken wonnen met 1-3 in het Emirates Stadium, na onder meer een Belgisch doelpunt. Bayer Leverkusen-Atlético Madrid eindigde op 1-0.

Arsenal-coach Arsène Wenger, die van 1987 tot 1994 AS Monaco onder zijn hoede had, zag hoe zijn team goed van start ging. Maar in de 38e minuut kwamen de ‘Gunners’ toch op achterstand. Kondogbia legde aan van buiten de grote rechthoek. Zijn schot week af op Mertesacker, waardoor Ospina geen kans maakte.

Acht minuten na de pauze was de 0-2 een feit. Na een snelle counter trapte Berbatov de bal tegen de netten. In de 91e minuut lukte Oxlade-Chamberlain de aansluitingstreffer met een mooie plaatsbal in de rechterbovenhoek. De honger van Monaco was echter nog niet gestild, want de ingevallen Rode Duivel Yannick Ferreira-Carrasco trapte na een counter de 1-3 met een gekruist schot via de paal binnen.

Atletico verliest

De toeschouwers bij Bayer Leverkusen-Atlético Madrid kregen in de eerste helft geen doelpunt te zien. Na de rust zorgde Calhanoglu (56.) met een pegel voor de 1-0. Het laatste kwartier diende Atlético Madrid, vorig jaar verliezend finalist, nog met 10 man af te werken, na een tweede gele kaart voor Tiago.