Bale schiet met heerlijke vrije trap Wales op voorsprong tegen Engeland (video)

16/06/16 om 16:08 - Bijgewerkt om 16:33

Topaffiche op de tweede speeldag in groep B van het EK voetbal is het burenduel Engeland - Wales. Sterspeler Gareth Bale zorgde met een heerlijke vrije trap voor een verrassende 0-1 ruststand.

Bale schiet met heerlijke vrije trap Wales op voorsprong tegen Engeland (video)

Gareth Bale © Belga Image

De meeste en beste kansen in de eerste helft waren nochtans voor de Engelsen, maar het was de duurste voetballer ter wereld die de Welshe supporters in de 42e minuut in extase bracht met een streep vanaf een meter of 30. De vrije trap was nochtans niet echt geplaatst, maar maakte nog een krul zodat de Engelse doelman Joe Hart zich verkeek.

Bale maakte ook de openingstreffer in de eerste wedstrijd van Wales tegen Slovakije (2-1). Bij deze stand is het bescheiden Wales, EK-debutant en in de kwalificaties nog tegenstander van de Rode Duivels, virtueel geplaatst voor de achtste finales. (KVDA)

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Lees meer over:

Onze partners