Barça – Bayern en Real – Juve in halve finales Champions League

© REUTERS

Dé klapper in de halve finales van de Champions League voetbal wordt de confrontatie tussen grootmachten FC Barcelona en Bayern München. In de andere halve finale werden het Italiaanse Juventus en de Spaanse titelverdediger Real Madrid aan mekaar gekoppeld.

De halve finales worden op 5 en 6 mei (heen) en op 12 en 13 mei (terug) gespeeld. De finale in het Olympisch Stadion in Berlijn is voor 6 juni.

Toptreffen

Het treffen tussen Barça en Bayern, twee ploegen die momenteel in topvorm zijn, wordt een heruitgave van de halve finales van het kampioenenbal van 2013. Toen gaf de Duitse Rekordmeister de Catalanen een pandoering van jewelste en won het met afgetekende 4-0 en 0-3 cijfers. Later dat jaar pakte Bayern ook de eindzege in de Champions League.

Voor deze editie zullen Lionel Messi en ploegmaats er in ieder geval alles aan doen om de selectie van hun ex-coach Pep Guardiola uit de finale te houden. De eerste confrontatie tussen beide topteams wordt in Camp Nou gespeeld, de terugwedstrijd is in Beieren.

Real topfavoriet

In de andere halve finale treffen Juventus en Real Madrid mekaar. Beide clubs hadden het zwaar in hun kwartfinales en schakelden respectievelijk AS Monaco en Atletico Madrid erg moeizaam uit.

Real, dat vorig seizoen in de finale van de Champions League stadsgenoot Atletico klopte, is op papier duidelijk favoriet tegen de Oude Dame. Bovendien starten Cristiano Ronaldo en co in Turijn. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content