Barcelona vernedert Madrid in Clasico: 0-4

© AFP

FC Barcelona heeft op de twaalfde speeldag van de Primera Division de Clasico tegen Real Madrid met een overdonderend overwicht gewonnen. Het werd 0-4.

Een week na de aanslagen in Parijs betoonden ook Real Madrid en Barcelona op een indrukwekkende manier hun eerbetoon aan de slachtoffers. Tijdens de minuut stilte werd er een reusachtige Franse vlag ontrold op de tribunes. Op veld was er een opvallende afwezige. Barcelona-coach Luis Enrique liet sterspeler Lionel Messi (net hersteld van een knieblessure) op de bank. Rode Duivel Thomas Vermaelen was hetzelfde lot beschoren.

Maar ook zonder Messi wervelde Barcelona in de eerste helft over een zwak Real Madrid heen. Spitsen Luis Suarez en Neymar waren eens te meer de uitblinkers bij de bezoekers en scoorden voor de rust elk een keer. De thuisploeg kon daar niets tegenoverzetten.

Uitgejouwd

Ook na de rust bleef ‘El Clasico’ een potje eenrichtingsvoetbal. Andres Iniesta legde de partij, na een subtiele assist van Neymar, al na 53 minuten in een definitieve plooi, waarna Luis Enrique de tijd rijp achtte om Lionel Messi zijn wederoptreden te gunnen. Hij lag twee maanden in de lappenmand omwille van een knieblessure.

Een kwartier voor tijd maakte Luis Suarez met zijn tweede van de avond, op assist van Messi trouwens, de vernedering voor Real helemaal compleet.

Het thuispubliek verliet voortijdig het stadion. En degenen die bleven jouwden het eigen tema uit, ook sterspeler Ronaldo.

FC Barcelona blijft door de overwinning soeverein aan de leiding in Spanje. Real Madrid kan, door de nederlaag tegen Barcelona, zondag voorbijgestoken worden door stadsrivaal Atletico Madrid.