Barcelona verslaat Real Madrid en loopt uit in de stand

© Belga Image

FC Barcelona heeft een belangrijke stap richting een 23e landstitel gezet. Op de 28e speeldag in de Primera Division versloeg het Real Madrid met 2-1.

Bij de rust stond er een 1-1 gelijke stand op het scorebord in Camp Nou.

Barca kwam eerst op voorsprong in ‘El Clasico’. Jeremy Mathieu scoorde in de 19e minuut, op assist van Lionel Messi. In de 31e minuut bracht Cristiano Ronaldo de Koninklijke langszij. Luis Suarez legde in de 56e minuut de eindstand vast. Real kon na die opdoffer geen vuist meer maken en Barcelona liet de kansen om verder uit te lopen liggen.

In de stand heeft leider Barcelona nu vier punten voor op de aartsrivalen uit de hoofdstad. Valencia heeft met nog tien speeldagen te gaan als derde acht punten goed te maken op Barcelona. Titelverdediger Atletico Madrid is op negen punten vierde. (Belga)