Batshuayi helpt Chelsea aan zesde landstitel

Chelsea veroverde vrijdag op de 37e speeldag in de Engelse Premier League de zesde landstitel in de clubgeschiedenis, de vijfde sinds de oprichting van de Premier League in 1992.

Op het veld van West Bromwich Albion leken de Londenaars op een scoreloos gelijkspel af te stevenen, terwijl er een zege nodig was om zich op twee wedstrijden voor het einde van de competitie al te verzekeren van de titel.

Uiteindelijk was het invaller Michy Batshuayi die acht minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de 0-1 in doel kon tikken. Voor de 23-jarige Batshuayi was het nog maar de tweede competitietreffer van het seizoen, zijn eerste sinds eind augustus. Batsman moet dit seizoen onder Antonio Conte dan ook meestal vrede nemen met een plaats op de bank, in de spits geeft de Italiaan steevast de voorkeur aan de Spaanse international Diego Costa.

Doelman Thibaut Courtois en Eden Hazard verschenen bij de bezoekers wel aan de aftrap, Hazard werd een kwartier voor affluiten naar de kant gehaald voor de Braziliaan Willian. Bij de thuisploeg mocht Nacer Chadli pas na 59 minuten invallen.

Met 36 wedstrijden op de teller hebben The Blues 87 punten, tien meer dan eerste achtervolger Tottenham Hotspur, dat dus tegen een onoverbrugbare achterstand aankijkt.

Voor Chelsea is het de tweede titel in drie jaar, vorig jaar ging Leicester City verrassend met de titel aan de haal. Chelsea beleefde toen een rotseizoen, waarin het zelfs even in de degradatiezone stond. Uiteindelijk leidde Guus Hiddink het Londense team nog naar de tiende stek in de eindstand, waardoor er dit seizoen geen Europees voetbal was op Stamford Bridge. Volgend seizoen spelen Hazard en co opnieuw in de Champions League.

Chelsea kan dit seizoen ook nog de FA Cup veroveren. Op 27 mei is Arsenal de tegenstander in de finale van het belangrijkste Engelse bekertoernooi.