Benfica en Sevilla naar de finale van de Europa League

Benfica Lissabon en FC Sevilla spelen de finale van de Europa League. In halve finale speelde Benfica speelde 0-0 gelijk bij Juventus (heen 0-0). Sevilla had genoeg aan een 3-1 nederlaag in Valencia (heen 2-0).

De finale wordt woensdag 14 mei in Turijn gespeeld.

Juventus kon zich plaatsen voor een finale in eigen stadion, maar dan moest het een 1-2 achterstand uit de heenmatch ophalen. In de eerste helft toonden de Italianen zich de gretigste ploeg. Onder meer een kopbal van Leonardo Bonucci ging maar net naast.

In de tweede helft ging Juve voluit voor dat ene doelpuntje van de kwalificatie, maar zelfs een rode kaart voor Benficaspeler Enzo Perez in minuut 67 bracht geen soelaas.

In minuut 81 trapte Pablo Osvaldo de bal binnen, maar scheidsrechter Mark Clattenburg keurde het doelpunt af voor buitenspel.

Bankzitters Mirko Vucinic (Juventus) en Lazar Markovic (Benfica) kregen in het absolute slot nog een rode kaart voor een opstootje tijdens hun opwarming.

Valencia moest thuis een 2-0 nederlaag uit de heenmatch ophalen tegen Sevilla. Na 26 minuten was die opdracht al geslaagd dankzij een afgeweken schot van Sofiane Feghouli (14e) en een own-goal van doelman Beto.

De Valencianen bleven in de tweede helft vol voor een derde doelpunt gaan en in minuut 69 liet de Franse verdediger Jérémy Mathieu het Estadio Mestalla ontploffen door de 3-0 te scoren. Stephane Mbia zorgde in minuut 94 echter nog voor het doelpunt van de kwalificatie voor Sevilla. (Belga/TV)