Benfica en Sporting CP op voet van oorlog

© Belga Image

Benfica wil 14 miljoen euro van ex-trainer Jorge Jesus, die afgelopen zomer de overstap naar aartsrivaal Sporting CP maakte. Beide clubs nemen het dit weekend tegen elkaar op in een wel erg verhitte sfeer.

Benfica wil maar liefst 14 miljoen euro krijgen van oud-coach Jorge Jesus (61), die de zeer gevoelige overstap naar Sporting CP durfde te maken. Daar kreeg hij al bakken kritiek voor.

Jesus zorgde er de afgelopen jaren voor dat Benfica uit een periode van sportieve laagconjunctuur kon geraken. Hij schonk hen twee titels en twee finaleplaatsen in de Europa League.

Maar vooral de manier waarop hij bij Benfica vertrok, werd hem niet in dank afgenomen. De reden is dat Sporting CP-voorzitter Bruno de Carvalho op 5 juni op de regionale tv bekendmaakte dat Jesus vanaf die dag onder contract stond bij zijn club, terwijl de overeenkomst van de succestrainer met Benfica op dat moment eigenlijk nog verder liep.

Bovendien is er ook sprake van belangrijke geheime informatie die werd meegenomen naar de werkgever van Bryan Ruiz (ex-AA Gent).

Omkooppraktijken

Het bedrag, 14 miljoen euro voor exact twee weken contractbreuk, werd ook niet lukraak gekozen. Benfica beroept zich op het feit dat ze als topclub over 14 miljoen fans beschikt. En Jesus moet als ‘verrader’ 1 euro per ontgoochelde supporter afstaan als schadevergoeding.

Maar ook Sporting CP liet zich ondertussen niet onbetuigd. Voorzitter De Carvalho beschuldigt de stadsrivaal van omkooppraktijken, verwijzend naar het feit dat scheidsrechters bij thuisduels van Benfica een cadeaubox ontvangen, samen met bonnen voor superdure restaurants in Lissabon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content