Bijzondere Valentijnsdag voor Benteke en Kompany?

© Belga Image
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Een hoogst interessante zondag in de Premier League in het vooruitzicht, met de top vier die elkaar bekampt, een twijfelende Benteke op bezoek bij ex-club Aston Villa en de rentree van Vincent Kompany.

Arsenal – Leicester City en Manchester City – Tottenham zijn dé kleppers op zondag. Het zijn de vier overgebleven titelkandidaten die elkaar onderling bekampen met nog een derde van het kampioenschap te spelen. Zes punten scheiden de verrassende koploper Leicester (53 ptn) met vierde geklasseerde Man City (47 ptn). De twee Londense clubs bengelen daar tussenin met elk 48 punten. Manchester United hinkt al verderop in het klassement met 41 punten.

Titelstrijd

Kan Leicester, na de sprankelende show in het Etihad Stadium vorig week (1-3 winst), opnieuw in een topwedstrijd imponeren met zijn rechttoe-rechtaanvoetbal? Of toont Arsenal dat het na meer dan tien jaar eindelijk nog eens echt kan gaan meestrijden voor de titel? Extra piment in het duel is de overgang van Leicesterscout Ben Wrigglesworth, mede verantwoordelijk voor de aanwerving van revelaties Riyad Mahrez en N’golo Kanté, naar Arsenal eerder deze week. Een ongelukkige timing… of net niet.

In Man City – Tottenham is het uitkijken naar de inbreng van de Belgen. Jan Vertonghen en Kevin De Bruyne liggen in de lappenmand, maar Vincent Kompany staat mogelijk voor zijn rentree na vijf weken van inactiviteit: het zouden zijn eerste speelminuten van 2016 zijn. De kapitein van de Rode Duivels behoort in ieder geval tot de wedstrijdkern van de Citizens en speelde afgelopen week 45 minuten met de reserven. Coach Manuel Pellegrini gaf al te kennen dat Kompany fit is. Geen overbodige luxe gezien het gestuntel van het duo Otamendi – Demichelis in de voorbije wedstrijden. Ook Toby Alderweireld, Nacer Chadli en Mousa Dembélé mogen wellicht rekenen op een basisplaats bij een Tottenham in vol vertrouwen (zes zeges op een rij).

Nostalgie voor Benteke

Nog een andere Rode Duivel staat voor een boeiend weekend: Christian Benteke. Na de uitschakeling tegen West Ham in de FA Cup op dinsdag -waarin de spits goed speelde, maar enkele wenkende kansen onbenut liet- kreeg hij weer bakken kritiek over zich heen. Ook van de eigen fans.

Benteke kon in de elf wedstrijden die hij sinds de komst van Jurgen Klopp speelde, nog geen enkele keer scoren. De coach zag evenwel hoopgevende signalen en zegt een goed gesprek met zijn geplaagde aanvaller gevoerd te hebben. “Een gesprek als mens en als coach”, benadrukte de Duitser. “Het belangrijkste is dat Christian kansen afdwong, in het andere geval zou ik me pas zorgen maken.”

Klopp hoopt echter dat Benteke zich geen extra druk op de schouders zal leggen, nu er deze speeldag een verplaatsing naar Aston Villa op het programma staat. De club waar Benteke zo glorieerde sinds hij van Genk naar de Premier League verkaste. Krijgt hij op Valentijnsdag van de Villafans een publiekelijke (en bemoedigende) liefdesverklaring of wordt hij verketterd bij zijn eerste terugkeer als Liverpoolspits naar Villa Park?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content