Celtic vult met bekeroverwinning zijn uitgebreide prijzenkast verder aan

© BELGAIMAGE
Frederic Vannnheule
Frederic Vannnheule Frederic Van Heule is redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De CL-tegenstander van Anderlecht won de Schotse Ligabeker tegen Motherwell.

Voor de zeventiende keer in de clubgeschiedenis veroverden The Bhoys uit Glasgow de League Cup. Stadsgenoot en aartsrivaal Rangers FC blijft met 27 zeges recordhouder in dit toernooi.

De ploeg van coach Brendan Rodgers sleepte de beker binnen, nadat ze in Hampden Park voor 49.483 toeschouwers met 0-2 sterker bleken dan Motherwell. De 48-voudige kampioen, met Rode Duivel Dedryck Boyata als basisspeler rechts centraal achterin, verlengde zijn titel dankzij goals van James Forrest en een penalty van Moussa Dembélé. Een opsteker, zeker na de 7-1-blamage bij PSG op de vijfde speeldag van het kampioenenbal.

Competitieleider

Rodgers (44) vulde dus de prijzenkast van Celtic verder aan, met de eerste trofee van het seizoen. Door de vierde opeenvolgende zege bij een toernooi in eigen land onder zijn hoede – in amper twaalf maanden tijd – evenaarde de Noord-Ierse trainer het record van de legendarische Jock Stein in 1969.

‘Een fenomenale verrichting’, omschreef de ex-manager van Swansea City en Liverpool zijn gevoel. In de eigen competitie leiden de groen-witten de stand, met 33 punten uit 13 duels. Dichtste achtervolger Aberdeen sprokkelde na 14 matchen 30 punten, gevolgd door Hibernian FC (26 punten na 15 speeldagen) en Rangers FC (24 punten na 14 wedstrijden).

Felle strijd

Als Anderlechtcoach Hein Vanhaezebrouck de videobeelden analyseert, zal hij merken dat ze er bij Celtic graag een felle strijd van maken.

De finale van de ligabeker in Glasgow werd de eerste 45 minuten immers gekenmerkt door harde tackles en een constant gevecht voor de bal, met veel foute passen en weinig ritme.

Honger en verlangen

Volgende week moeten de Brusselaars in Schotland minstens met drie doelpunten verschil winnen van Celtic om nog kans te maken op de felbegeerde derde plaats in poule B van de Champions League. Die geeft in 2018 recht op een plek in de achtste finales van de minder hoog aangeschreven Europa League.

‘Dit team is mentaal bijzonder sterk’, weet Rodgers. ‘PSG gaf ons een ferme tik. Mijn spelers moet ik eren, door hun honger en verlangen naar succes. Dit smaakt naar meer.’

frédéric vanheule

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content