Champions League: Messi schiet Barça naar kwartfinale, ook Galatasaray door

Barcelona heeft zich na 4-0 tegen AC Milan verzekerd van een plek in de kwartfinales van de Champions League voetbal. Ook Galatasaray mag verder, na een 2-3 zege bij Schalke 04.

Barcelona moest een 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd wegwerken en liet daar in de terugmatch in Camp Nou geen gras over groeien. Vijf minuten had Lionel Messi nodig om de bal heerlijk in doel te krullen.

Doodsteek

Vijf minuten voor rust kwam Barcelona goed weg, toen Javier Mascherano zich in zijn controle verslikte. Niang kon alleen op Victor Valdes af, maar de achttienjarige Fransman raakte de paal. Op de tegenaanval knalde Messi de bal voor de tweede keer voorbij Christian Abbiati.

Na rust ging Barcelona op zoek naar een derde treffer, en die kwam er na 55 minuten. Na een prachtige doorsteekbal van Xavi plaatste David Villa de bal rustig voorbij Abbiati.

Op het einde kwamen de Italianen nog even opzetten, maar Jordi Alba gaf hen in blessuretijd de doodsteek.

Galatasaray

Galatasaray plaatste zich na een 2-3 overwinning tegen Schalke 04. Roman Neustädter en Michel Bastos scoorden voor Schalke. Hamit Altintop, Burak Yilmaz en Umut Bulut (in de extra tijd) zorgden voor de Turkse doelpunten.

Eerder plaatsten Real Madrid, Borussia Dortmund, PSG en Juventus zich al voor de kwartfinales. Woensdag staan er nog Malaga-Porto (0-1) en Bayern München-Arsenal (3-1) op het programma.

De heenwedstrijden in de kwartfinales worden afgewerkt op 2 en 3 april, de terugwedstrijden volgen een week later. De loting volgt vrijdag. (Belga/TV)