CL: Atletico verslaat Bayern met kleinste verschil

© REUTERS

Atletico Madrid heeft in de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League een 1-0 thuiszege tegen Bayern München geboekt.

Los Colchoneros, een ronde eerder nog te sterk voor FC Barcelona, namen een droomstart en klommen in het kolkende Vicente Calderonstadion al na elf minuten op voorsprong. Het was Saul Niguez die het leer na een knappe solo enig mooi voorbij doelman Neuer in doel krulde. De 1-0 deed de thuisploeg zichtbaar deugd, opponent Bayern zocht naar openingen in de stevige organisatie van de selectie van coach Diego Simeone. De Rekordmeister dreigde met een vrije trap in het zijnet van Douglas Costa, aan de overzijde redde Neuer een poging van Griezmann.

Bijna Torres

Negen minuten na de pauze waren de Duitsers bijzonder dicht bij de gelijkmaker, maar de lat redde Atletico na een pegel van Alaba. Bayern werd sterker en ‘Atleti’ moest alle zeilen bijzetten om de 1-0 op het bord te houden. Een kwartier voor tijd werd het uit het niets dan ei zo na 2-0, maar na een snelle counter schilderde Torres de bal op de paal en in de herneming stond Neuer pal. Het bleef 1-0, al zette Bayern in de slotfase nog alles op alles om het belangrijke uitdoelpunt te scoren.

Dinsdag al speelde het Manchester City van Vincent Kompany en Kevin De Bruyne in de andere halve finale 0-0 gelijk tegen Real Madrid. De terugwedstrijden bij de laatste vier worden op 3 (Bayern-Atletico in München) en 4 mei (Real-City in Madrid) afgewerkt, de finale is voor zaterdag 28 mei in het Stadio Giuseppe Meazza in Milaan.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content