CL: Bayern in de problemen, Barcelona op kruissnelheid

© REUTERS

FC Barcelona en FC Porto hebben een goede zaak gedaan in hun heenwedstrijden van de kwartfinales van de Champions League. Barça ging met 1-3 cijfers winnen bij een gehavend Paris Saint-Germain, FC Porto hield op eigen veld verrassend Bayern München onder de duim (3-1).

Barcelona kwam in het Parc des Princes na 18 minuten op voorsprong via Neymar, die een knappe doorsteekbal van Messi beheerst in doel trapte. Meteen na de 0-1 moest PSG-kapitein Thiago Silva het veld met een blessure verlaten en dat was voor het zo al gehavende Paris een nieuwe opdoffer. De Fransen konden immers ook al geen beroep doen op onder meer Zlatan Ibrahimovic, Marco Verratti en Thiago Motta. De vervanger van Thiago Silva was zijn landgenoot David Luiz, die tot ieders verrassing fit genoeg was om op de bank te zitten, na een hamstringblessure.

Dubbel van Suarez

Na de pauze controleerden de Catalanen de partij en in minuut 67 ontbond Luis Suarez zijn duivels. Hij dribbelde de Parijse verdediging op een hoopje en trapte de 0-2 via doelman Sirigu in doel. Diezelfde Suarez poortte David Luiz twaalf minuten later een tweede keer en de Uruguayaan borstelde zijn tweede van de avond erg mooi in de bovenhoek: 0-3. PSG reageerde drie minuten later met de eerredder: een schot van van der Wiel verdween via Mathieu in doel (1-3).

Droomstart

In de andere wedstrijd van de avond nam FC Porto in eigen huis een droomstart tegen Bayern München. Al in de derde minuut ging de bal op de stip na mistasten in de verdediging van de Duitsers. Doelman Neuer haalde Martinez neer en kwam goed weg met geel, de daaropvolgende strafschop werd feilloos omgezet door Ricardo Quaresma. De Duitse Rekordmeister bleek aangeslagen en amper zeven minuten later ging Dante aan het flateren. Quaresma liet het geschenkje niet liggen en trapte de 2-0 koelbloedig tegen de touwen. Iets voor het halfuur kon Bayern milderen via Thiago Alcantara, maar twintig minuten na rust was de marge opnieuw twee doelpunten. Jackson Martinez omspeelde Neuer en zette de 3-1 op het bord.

In de andere heenwedstrijden van de kwartfinales klopte Juventus dinsdag Monaco (1-0) en hielden Atletico en Real Madrid mekaar in bedwang (0-0). De terugwedstrijden worden op dinsdag 21 (Barcelona/PSG en Bayern/Porto) en woensdag 22 april (Real/Atletico en Monaco/Juventus) gespeeld.