CL: Bayern walst over Porto, Barcelona wint makkelijk van PSG

© REUTERS

Al twee halve finalisten voor de Champions League zijn bekend. Bayern München zette een moeilijke situatie tegen Porto recht, met een overweldigende 6-1 overwinning. Barcelona moest niet naar een hoge versnelling schakelen om PSG met 2-0 te verslaan.

Bayern begon met achterstand aan de partij tegen Porto. Vorige week had het immers met 1-3 verloren in Portugal. Maar na 22 minuten was de achterstand weggewerkt en waren de kopzorgen voorbij. Bayern ging op zijn elan door en scoorde in een verbluffende eerste helft in totaal 5 keer.

Daar zorgden Thiago Alcantara (14e), Jerome Boateng (22e), Robert Lewandowski (27e en 40e) en Thomas Müller (36e) voor.

Jackson Martinez gaf Porto in de 74e minuut weer een beetje hoop, maar spannend werd het niet meer. Porto beëindigde de wedstrijd nog met tien, na een tweede gele kaart voor Ivan Marcano in de 83e minuut en een minuut later legde Xavi Alonso de eindstand vast.

Iniesta

Barcelona kon met een 3-1 bonus uit de heenwedstrijd met een gerust gemoed aan zijn thuiswedstrijd tegen PSG beginnen en zat na een goed halfuur helemaal op rozen. Neymar scoorde in de 14e en de 34e minuut. Zijn eerste doelpunt, dat er kwam na een prachtige dribbel en dito assist van Andrés Iniesta, was de duizendste goal voor Barcelona in Europees verband. Alleen Real Madrid heeft vaker gescoord in de Europese bekercompetities. De teller van de Koninklijke staat op 1.016.

Woensdag staan nog AS Monaco-Juventus Turijn, en Real Madrid-Atletico Madrid op het programma. Juventus start in Monaco met een 0-1 voorsprong. De heenwedstrijd van de Madrileense kwartfinale eindigde op 0-0. De loting voor de halve finales wordt vrijdag in Nyon uitgevoerd.