CL: Kevin De Bruyne bezorgt Man City de zege tegen Sevilla

© REUTERS

Met een knap doelpunt van Kevin De Bruyne in de toegevoegde tijd wist Manchester City de drie punten thuis te houden tegen Sevilla: 2-1. Elders speelden PSG en Real Madrid 0-0 gelijk en bleef Manchester United uit bij CSKA Moskou hangen op een 1-1 gelijkspel.

Kevin De Bruyne stond, in tegenstelling tot kapitein Vincent Kompany aan de aftrap bij Manchester City voor de derde poulewedstrijd in de Champions League. Ze zagen hoe Sevilla op het halfuur 0-1 voorkwam na een treffer van Konoplyanka. ‘The Citizens’ kwamen zes minuten later op gelijke hoogte nadat Rami het leer in eigen doel werkte. Een gekraakt schot van Bony week af op het been van de verdediger van Sevilla.

Man City speelde met inzet, maar Sevilla had vaak de betere kansen.

In het slotkwartier werd De Bruyne door een tactische wissel van coach Pellegrini in de spits gezet. ‘King Kev’ gaf zijn coach uiteindelijk gelijk toen hij een counter van Manchester City knap afwerkte in de 91e minuut. De matchwinnaar kreeg een applausvervanging, Vincent Kompany maakte in zijn plaats de slotminuten vol.

In de andere match in groep D speelden Juventus en Borussia Mönchengladbach 0-0 gelijk. Thorgan Hazard viel na 74 minuten in bij de bezoekers uit Duitsland. Juventus blijft aan de leiding in de poule met 7 op 9. Manchester City heeft nu 6 punten. Sevilla blijft achter met 3 eenheden, Mönchengladbach pakte zijn eerse punt.

Atletico boven

Atletico Madrid hield in zijn derde groepswedstrijd de punten thuis tegen de Kazachse landskampioen FC Astana, dat met 4-0 ten onder ging. De Spaanse topclub kwam in de 23e minuut op voorsprong na een knappe voorbereiding van Carrasco. De Rode Duivel bediende Niguez, die afwerkte met een sublieme hak. Martinez maakte er zes minuten later 2-0 van. Invaller Oliver Torres zette met een heerlijke stiftbal de 3-0 op het scorebord. Dedechko verschalkte in de 89e minuut zijn eigen doelman voor de 4-0 eindstand.

Nog in groep C pakte het Turkse Galatasaray, zonder de geblesseerde Jason Denayer, zijn eerste driepunter na een 2-1 zege tegen Benfica. De Portugese landskampioen verliest zo zijn maximum in de poule en heeft net als Atletico 6 punten. Galatasaray is derde met 4 punten, Astana sprokkelde tot dusver 1 punt.

Wolfsburg boven

In groep B deelden CSKA Moskou en Manchester United de punten, het werd 1-1. De Moskovieten kwamen na een kwartier spelen in eigen huis op voorsprong via Doumbia. Coach Louis Van Gaal gooide Marouane Fellaini bij het begin van de tweede helft in de strijd. Uiteindelijk was het Martial die de verdiende gelijkmaker tegen de netten kopte. Daardoor kreeg Wolfsburg de kans om de leiding in groep B over te nemen. De Duitse club van Koen Casteels, die op de bank bleef, lukte daar ook in. In eigen huis klopte het PSV met 2-0 dankzij doelpunten van Dost (46.) en Kruse (57.).

De topper in groep A tussen PSG en Real Madrid leverde noch een winnaar, noch doelpunten op. Het Zweedse Malmö pakte in eigen huis zijn eerste punten door het Oekraïense Shaktar Donetsk met 1-0 te verslaan. Real Madrid en Paris Saint-Germain houden mekaar met 7 op 9 in evenwicht. Malmö heeft drie punten, Shakhtar is puntenloos laatste.