CL: Manchester City en Real Madrid gaan door naar volgende ronde

© AFP

Real Madrid en Manchester City hebben zich als eerste gekwalificeerd voor de achtste finales van de Champions League. Beide clubs wonnen de vierde poulewedstrijd en zijn minstens zeker van een tweede plaats in hun groep.

Real Madrid heeft in de topaffiche van de vierde speeldag in de groepsfase van de Champions League met 1-0 gewonnen van Paris Saint-Germain.

Nadat het duel tussen PSG en Real op de vorige speeldag nog op een scoreloos gelijkspel was geëindigd, deed de Koninklijke in Santiago Bernabeu na 35 minuten de netten trillen. De Madrilenen, zonder de geblesseerden Benzema en Bale, dankten daarvoor invaller Nacho. PSG wrong verschillende kansen de nek om en moest zonder punten huiswaarts keren.

In de andere wedstrijd in groep A verpulverde Shakhtar Donetsk Malmö met 4-0. In de stand leidt Real met 10 punten voor PSG (7), Shakhtar (3) en Malmö (3).

Wayne Rooney

Manchester United had in groep B een stevige kluif aan CSKA Moskou. Het won met 1-0 dankzij een late treffer van Wayne Rooney (79.). Marouane Fellaini mocht in de 66e minuut invallen voor Martial.

PSV-Wolfsburg eindigde op 2-0 na doelpunten van Locadia (56.) en De Jong (86.). Dankzij de driepunter doet PSV weer helemaal mee in poule B. Het telt net als Wolfsburg 6 punten. United leidt met 7 punten. CSKA (4) is laatste.

Benfica klopte Galatasaray met 2-1 in poule C. Jason Denayer, die in de 74e minuut naar de kant werd gehaald, zag hoe Jonas in de 52e minuut de Portugese ploeg op voorsprong bracht. Zes minuten later lukte Podolski echter de gelijkmaker. Luisiao hield uiteindelijk toch de drie punten thuis.

Eerder op de dag bleef Atlético Madrid op een scoreloos gelijkspel steken bij Astana. Dankzij de zege klimt Benfica met 9 punten naar de eerste plaats in de groep. Atlético moet tevreden zijn met 7 punten. Galatasaray telt er 4, hekkensluiter Astana 2.

Fernandinho

In groep D moest FC Sevilla in eigen huis met 1-3 zijn meerdere erkennen in het ambitieuze Manchester City. Al na 11 minuten keek de Europa League-winnaar tegen een 0-2 achterstand aan na treffers van Sterling en Fernandinho. Fernandinho leverde ook een assist bij de goal van Sterling. Trémoulinas prikte tegen, maar in de 36e minuut duwde Bony de 1-3 tegen de netten.

Aanvoerder Vincent Kompany stond de hele wedstrijd op het veld. Man in vorm Kevin De Bruyne startte verrassend op de bank en mocht in de 73e minuut invallen.

Borussia Mönchengladbach, dat in deze poule nog maar één punt gesprokkeld had, hield Juventus thuis in bedwang. Het werd 1-1 na goals van Johnson (18.) en Lichtsteiner (44.). Juventus moest bijna de hele tweede helft met 10 man spelen na rood voor Hernanes (53.). Thorgan Hazard mocht vijf minuten voor affluiten invallen en liet zich opmerken met een schot dat via Buffon de lat raakte.

In de stand is City met 9 punten leider voor Juventus (8), FC Sevilla (3) en Mönchengladbach (2). City is op basis van de uitslag in de onderlinge duels met Sevilla zeker van de tweede plaats, die, zoals de eerste, naar de achtste finales leidt.