Club Brugge Europees uitgeschakeld na verlies bij Leicester: 2-1

Club Brugge vocht terug nadat de ploeg in de eerste helft een 2-0 achterstand had opgelopen bij Leicester City. Maar uiteindelijk bleef de Bruggelingen toch puntenloos, voor de vijfde partij op rij in de Champions League. Brugge is daardoor niet alleen in de Champions League uitgeschakeld, maar wordt ook niet opgevist voor de Europa League.

José Izquierdo scoorde in de tweede helft het doelpunt van de aansluiting voor Club, maar ondanks reële kansen kwam de gelijkmaker er niet.

Leicester is door de zege zeker van een plaats in de achtste finales van de Champions League. De Bruggelingen eindigen op de laatste plaats in groep G en zijn Europees uitgeschakeld.

Club Brugge startte met een vertimmerde defensie. Van Rhijn en Denswil (licht geblesseerd) verdwenen naar de bank, de wederoptredende De Bock en Mechele (dit seizoen nog geen minuut gespeeld) werden in de basis gedropt. De schorsing van aanjager Vormer bleek de druppel te veel en Leicester liep in de openingsfase over de Brugse bezoekers heen. Balverlies van Cools leidde een snelle Engelse omschakeling in, Fuchs bediende Okazaki en de Japanner zette de thuisploeg al na vijf minuten op voorsprong.

De Bruggelingen leken even het evenwicht te herstellen, maar op het halfuur sloeg de Engelse landskampioen opnieuw toe. Cools haakte domweg Albrighton net binnen de zestien en Mahrez nam het cadeautje van op elf meter in ontvangst.

Knal van Izquierdo

Ook in de tweede helft had Leicester aanvankelijk het overwicht. Maar dat was buiten een schitterende solo van Izquierdo gerekend. Het Brugse goudhaantje begon zeven minuten na de pauze vanaf de middenlijn aan een fantastische run, waarna hij Leicester-doelman Zieler fusilleerde met een knal in het dak van het doel, 2-1.

Club Brugge nam nadien de bovenhand, maar haalde nog even opgelucht adem toen een doelpunt van Vardy wegens buitenspel werd afgekeurd. Datzelfde lot waren bij Club Brugge ook Claudemir en Vanaken beschoren. Invaller Limbombe vlamde tussendoor de beste Brugse kans een metertje over.

In het slot zetten de West-Vlamingen nog even alles op alles, maar verder dan een schotje van Vossen kwamen de bezoekers niet meer. Aan de overkant hield Butelle Gray nog van de 3-1.

In de andere wedstrijd in groep G speelden FC Kopenhagen en FC Porto 0-0 gelijk. Het al gekwalificeerde Leicester leidt de groep met 13 punten, gevolgd door Porto (8), Kopenhagen (6) en Club Brugge (0). Porto en Kopenhagen bepalen op de laatste speeldag, woensdag 7 december, wie overwintert in de Champions League en wie naar de Europa League gaat. Kopenhagen trekt dan naar Brugge, Porto ontvangt Leicester.