Club Brugge klopt Bröndby met overtuigende 3-0

Club Brugge staat met één been in de vierde en laatste voorronde van de Europa League. Blauwzwart won in eigen huis met 3-0 van het Deense Bröndby.

De Denen begonnen goed aan de wedstrijd, maar de boomlange spits Simon Makienok (2m01) bereiken, lukte niet. Gaandeweg kwam Club beter in de wedstrijd en na een verre uittrap van doelman Mathew Ryan kon Maxime Lestienne een eerste keer dreigen, al werd zijn schot afgeblokt. De Waal toonde zich zeer bedrijvig en in de 14e minuut schotelde hij Oscar Duarte de 0-1 voor. De Costaricaanse WK-ganger wist wel raad met de voorzet en hij kopte de bal overhoeks voorbij Bröndby-doelman Lucas Hradecky.

Match in handen

Na dat doelpunt nam blauwzwart de wedstrijd stevig in handen en in de 25e minuut kon het dreigen via Nicolas Castillo. Die vond Hradecky op zijn weg. Zes minuten later was het wel raak voor de Chileen. Op aangeven van alweer Lestienne trapte de 21-jarige aanvaller de bal kurkdroog in doel.

Staalhard in de hoek

Ook na de rust waren de beste kansen voor de manschappen van Michel Preud’homme en in de 63e minuut resulteerde het goede spel in een derde doelpunt. Victor Vazquez nam de bal knap aan en trapte hem van op rechts staalhard in de verste hoek. Beide ploegen kregen daarna nog enkele mogelijkheden, maar scoren lukte niet meer.

Club trekt volgende week met een mooie 3-0 uitgangspositie richting Denemarken. (Belga/TV)