Club Brugge verlaat Europa met schaamrood op de wangen na 3-0 nederlaag in Athene

Het Europese avontuur van Club Brugge is al afgelopen. Na het 0-0 gelijkspel tegen AEK Athene in de heenwedstrijd van de laatste voorronde van de Europa League, ging blauw-zwart donderdagavond met 3-0 onderuit op Griekse bodem.

Club Brugge wist wat het moest doen in Athene om zich te kwalificeren, maar kwam al na vijf minuten een eerste keer goed weg toen onze landgenoot Viktor Klonaridis zijn schot op de paal zag stranden. AEK was de betere ploeg, maar net toen Club het evenwicht wat hersteld leek te hebben, haalde Club-doelman Ethan Horvath de doorgebroken André Simoes onderuit in het strafschopgebied. Lazaros Christodoulopoulos liet de kans niet liggen en bracht zijn ploeg na 28 minuten op voorsprong. Club kwam er niet aan te pas in de Griekse heksenketel en na 39 minuten was het Simoes die met wat geluk in een rebound de score kon verdubbelen.

Coach Ivan Leko probeerde de bakens te verzetten en liet Jelle Vossen en Helibelton Palacios in de kleedkamer voor Lior Refaelov en Dion Cools.

Club zat iets beter in de wedstrijd dan in de eerste helft, maar gaf nooit de indruk de Grieken nog in de problemen te kunnen brengen. In de toegevoegde tijd duwde Simoes met zijn tweede van de avond (90.+1) het mes nog wat dieper in de Brugse wonde.

De uitschakeling van Club Brugge betekent dat er met Anderlecht in de Champions League en Zulte Waregem in de Europa League dit seizoen amper twee Belgische ploegen aanwezig zullen zijn op het Europese strijdtoneel. Vrijdag wordt om 13 uur in Monaco geloot voor de groepsindeling van de Europa League. Zulte Waregem zit in pot 4.