Club Brugge zo goed als geplaatst na uitzege: 1-3

© BELGA

Club Brugge won de heenwedstrijd in de zestiende finales van de Europa League op bezoek bij het Deense Aalborg met 1-3. Na een trage start walste Club over de tegenstander heen.

Club Brugge won eerder dit seizoen in de Europa League al twee keer op bezoek bij Deense ploegen (0-2 tegen Bröndby in de derde voorronde en 0-4 tegen FC Kopenhagen in de groepsfase) en greep ook Aalborg, de nummer zes in de Deense competitie, naar de keel.

Het begin nog ietwat traag maar dan ging Club in een hogere versnelling en na een halfuur stond er 0-2 op het scorebord. Oulare opende na 25 minuten de score met een kopbal, de assist kwam van Boli Bolingoli. De keuzes van coach Michel Preud’homme draaiden dus goed uit, want beide spelers kwamen ietwat verrassend aan de aftrap in Denemarken. Vier minuten later maakte Refaelov er met een schitterende knal 0-2 van.

Vooral op de tegenaanval bleken de Denen erg kwetsbaar. Na de pauze probeerde Aalborg vooral de schade te beperken. Thomsen en Helenius kwamen dicht bij de aansluitingstreffer, maar het doelpunt viel opnieuw aan de overkant. Na defensief geklungel verschalkte Petersen zijn eigen doelman met een owngoal (0-3). De thuisploeg kreeg echter nog een eerredder. Scheidsrechter Tom Harald Hagen zag een overtreding van Thomas Meunier op Blabjerg. Helenius trapte de licht toegekende elfmeter onhoudbaar voorbij Ryan (1-3). Meunier kwam nog dicht bij de 1-4, maar gescoord werd er niet meer.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content