Coca-Cola en McDonald’s eisen dat Blatter ‘per direct’ opstapt – maar Fifa-voorzitter weigert

© AFP

McDonald’s en Coca Cola, belangrijke sponsoren van de door schandalen geplaagde Wereldvoetbalbond, hebben geëist dat Joseph Blatter onmiddellijk opstapt als FIFA-voorzitter. De Zwitser liet al weten hier niet op in te gaan.

Vorige week vrijdag startte het Zwitserse gerecht een strafrechtelijke procedure tegen de aftredende FIFA-voorzitter op verdenking van mismanagement en misbruik van vertrouwen. “De gebeurtenissen van de voorbije weken hebben de reputatie van de FIFA en het vertrouwen in de leiding verder geschaad”, zo klinkt het bij McDonald’s. “In het belang van het voetbal zou het het best zijn, mocht Sepp Blatter per direct opstappen. Zo zou het hervormingsproces kunnen voortgezet worden met de nodige geloofwaardigheid.”

Volgens Coca Cola heeft de FIFA nood aan “een uitvoerige en dringende hervorming”. Één van de grootste FIFA-sponsors luidt dan ook de alarmbel. “Met elke dag die voorbijgaat, wordt het imago en de reputatie van de FIFA verder aangetast.”

Op 26 februari kiest de FIFA een opvolger voor Blatter. Die liet via zijn advocaat al weten niet af te zullen treden voor die datum. “Hoewel Coca Cola een gewaardeerde sponsor van de FIFA is, gaat de heer Blatter niet akkoord met de positie van het bedrijf. (…) Hij zal dan ook niet opstappen”, zo klinkt het in een persbericht.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content