Courtois: ‘Kans dat ik bij Chelsea blijf? Ik zou zeggen: 100 procent’

© Belga Image

De doelman van de Rode Duivels ‘heeft nooit contact met PSG gehad’.

Thibaut Courtois drukt de geruchten over een nakend vertrek bij Chelsea de kop in. De doelman van de Rode Duivels wordt in de Britse en Spaanse pers nadrukkelijk gelinkt aan PSG en ook aan FC Barcelona en Real Madrid. De Franse kampioen zou bereid zijn om 50 miljoen pond (63 miljoen euro) op tafel te leggen voor de Limburger.

Gelukkig

In een interview met Le Parisien zegt Courtois dat er nog geen enkel contact met PSG is geweest. ‘Ik heb er de voorbije seizoenen al een aantal keer tegen gespeeld, het is een goede club die gemakkelijk kampioen worden in hun competitie. Maar ik speel graag in Engeland, ik ben gelukkig bij Chelsea.’

De vooraanstaande Spaanse sportkrant Mundo Deportivo schreef dat Courtois moeite heeft met het feit dat Chelsea dit seizoen geen enkele prijs veroverde en volgend seizoen niet in de Champions League aantreedt.

Contract

‘Geruchten zijn deel van elke club waar het niet loopt,’ aldus Courtois. ‘Iedereen hier beseft dat het onze fout is. De trainer (José Mourinho) werd ontslagen, maar we staan nog altijd maar op de negende plaats in de Premier League. Het is Manchester United en Dortmund ook overkomen en het doet pijn aan het hart. We hebben onze titel niet verdedigd zoals het hoorde. We moeten ons hergroeperen en sterker terugkeren.’

Op de vraag hoe groot hij de kans inschat dat hij na ook volgend seizoen op Stamford Bridge onder de lat staat, antwoordt hij: ‘Ik heb nog een contract voor drie jaar, dus ik zou zeggen 100 procent.’ (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content