De Bruyne eert Malanda met overwinning tegen Bayern

Wolfsburg heeft op de 18e speeldag in de Bundesliga de overleden Junior Malanda geëerd door koploper Bayern München zijn eerste nederlaag van het seizoen aan te smeren. Kevin De Bruyne was met twee doelpunten en een assist de absolute uitblinker.

Het ging om het competitieduel tussen de nummers een en twee, hoewel gescheiden door een zee aan punten.

De wedstrijd begon met een indrukwekkend eerbetoon aan de overleden Junior Malanda, die gevierd werd niet met stilte maar met een minuut applaus. De spionkop van ‘Die Wölfe’ ontrolde een tifo met daarop eerder deze maand bij een auto-ongeval omgekomen Malanda. De tribune was versierd met het opschrift ‘Voor altijd in ons hart’. De spelers van Bayern München en Wolfsburg droegen een rouwband tijdens de wedstrijd.

De huldiging inspireerde Kevin De Bruyne al na drie minuten tot een assist voor de Nederlander Bas Dost: 1-0. Na een tweede doelpunt van Dost vlak voor rust lukte De Bruyne in de 53e minuut de 3-0. Twintig minuten na de 3-1 van Bernat (55.) zorgde een ongrijpbare De Bruyne zelf nog voor het orgelpunt met een kruisraket in het dak van het doel (4-1).

Bayern München blijft koploper in de stand met 45 punten, dat zijn er acht meer dan Wolfsburg.

De wedstrijd was de eerste competitienederlaag van Bayern dit seizoen en volgens de BBC zelfs de ‘eerste competitieve nederlaag’ in de Bundesliga in twee jaar. Want in die periode van 2 jaar had Bayern tot dusver alleen nederlagen geleden op het moment dat de landstitel al binnen was.