De prijzenhonger van Kevin De Bruyne

© AFP

De 26-jarige Rode Duivel blijft nog tot 2023 verbonden aan Manchester City, waar de Gentenaar als spelbepaler volledig ontbolsterde dankzij succestrainer Pep Guardiola en zijn impact alleen maar ziet stijgen.

Je ziet het niet vaak, maar Kevin De Bruyne straalde bij de ondertekening van zijn nieuwe deal aan de zijde van Txiki Begiristain (ex- Barcelona), sinds oktober 2012 technisch directeur bij Manchester City.

Een totale verrassing is deze aangepaste overeenkomst totaal niet, want KDB en coach Pep Guardiola, we mogen het stilaan bestempelen als een ‘match made in heaven’. De 58-voudig international, daarbij goed voor 13 goals, werd in 2015 door The Citizens voor 75 miljoen euro overgenomen van het Duitse VfL Wolfsburg.

Onder de hoede van de Cataliaanse manager, die in de zomer van 2016 het sportieve roer overnam van de Chileen Manuel Pellegrini en toen voor drie seizoenen tekende, raakte de loopbaan van Kevin De Bruyne in een stroomversnelling.

Aan de zijde van de Spanjaard David Silva en in steun van Sergio Agüero kan de Drongenaar sindsdien uitpakken met overtuigend cijfermateriaal. Sinds zijn krabbel komt KDB aan 122 wedstrijden en 31 goals.

Maar het meest opvallen, doen zijn beslissende eindpasses. Kevin De Bruyne zit ondertussen aan 38 assists in de Premier League. Geen enkele andere speler op het hoogste niveau in Engeland deed ooit beter. Deze jaargang was onze landgenoot al goed voor acht treffers en dertien assists over alle competities heen. Vrij duizelingwekkende statistieken dus.

Zijn nieuwe supercontract is een volgende stap in het toekomstplan van City, dat graag ook eens de Champions League wil veroveren. Want Europees oogt het palmares van de tweede ploeg uit Manchester, in tegenstelling tot de buren van United, maar schraal. ‘Ik ben hier om prijzen te winnen’, laat De Bruyne ondertussen geen twijfel bestaan over zijn intenties.

De clubleiding van Manchester City is de afgelopen maanden druk bezig om het huidige succesteam langer aan zich te binden. Eerder raakte al bekend dat Fernandinho en David Silva (2020), maar ook Nicolás Otamendi (2022) hun verbintenis verlengden. Enkel Yaya Touré is straks einde contract, ook Eliaquim Mangala (ex-Standard) en Vincent Kompany (2019) beschikken niet echt over langdurige overeenkomsten.

Voor de volledigheid een overzicht van de andere spelers: Raheem Sterling, Ilkay Gündogan, Fabian Delph, Claudio Bravo, David Silva, Sergio Agüero (allen 2020), Gabriel Jesus, Oleksandr Zintsjenko, Leroy Sané (2021), Bernardo Silva, Ederson, John Stones, Danilo, Kyle Walker (2022) én Benjamin Mendy (2023).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content