De toekomst van Chelsea?

© BELGAIMAGE
Jules Monnier Medewerker van Sport/Voetbalmagazine

Tammy Abraham en Ruben Loftus-Cheek werden opgeroepen voor de Engelse nationale ploeg, maar zijn voorlopig niet goed genoeg voor Chelsea.

Wat hebben Isaiah Brown (Brighton), Mario Pasalic (Spartak Moskou), Kurt Zouma (Stoke City) en Cristián Cuevas (FC Twente en ex-STVV) met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal jonger dan 25 en ze behoren toe aan Chelsea, maar ze spelen er niet. En ze zijn niet alleen: de Londense club verhuurt momenteel een dertigtal jonge spelers aan verschillende buitenlandse of Engelse clubs.

De Blues doen dit al jarenlang, met gematigd resultaat. Sommige voor een prikje aangekochte talenten werden verpatst voor een aardige som, zoals Nathan Aké (22 miljoen, Bournemouth) of Bertrand Traoré (10 miljoen, Olympique Lyon).

Maar er zijn er anderen – zoals Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Mohamed Salah – die nu veel meer waard zijn dan toen ze op Stamford Bridge vertrokken.

En heel weinig van de vroeger uitgeleende spelers hebben het eerste elftal van Chelsea gehaald. Afgezien van Thibaut Courtois, Victor Moses en Andreas Christensen (als hij bevestigt) is het de grote leegte.

Bij de spelers die elders hun strepen moeten gaan verdienen, zijn er twee van wie we ongetwijfeld nog gaan horen: Tammy Abraham (20) en Ruben Loftus-Cheek (21) werden voor het eerst opgeroepen door bondscoach Gareth Southgate voor de vriendschappelijke interlands tegen Duitsland en Brazilië.

Loftus-Cheek is geen onbekende voor de Chelseafans omdat hij de vorige twee seizoenen al een aantal keer aan spelen toekwam. Dit seizoen wordt hij uitgeleend aan Crystal Palace en is hij er een van de weinige lichtpuntjes bij de staartploeg.

Abraham, van Nigeriaanse origine, werd het hof gemaakt door de Super Eagles, maar koos uiteindelijk voor Engeland. Vorig seizoen maakte hij tijdens zijn uitleenbeurt aan Bristol City 23 doelpunten in de Championship. Nu gaat hij door op zijn elan bij Swansea, maar hij droomt slechts van één ding: doorbreken bij Chelsea, waar hij nog onder contract ligt tot 2022. Alvaro Morata en Michy Batshuayi zijn gewaarschuwd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content