De veroveringstocht van Leon Bailey bij Bayer Leverkusen

© BELGAIMAGE

Het twintigjarige Jamaicaanse sprintwonder werd van KRC Genk gekocht voor 13,5 miljoen euro, maar de offensief gerichte flankspeler zou nu al minstens 25 miljoen euro waard zijn.

Zes doelpunten en evenveel assists in veertien wedstrijden, waaronder twee goals bij het spectaculaire 4-4-gelijkspel bij Hannover 96, ook in Duitsland kennen ze stilaan de waarde van rastalent Leon Bailey.

De ‘Usain Bolt van de Bundesliga’, zo wordt de oud-speler van KRC Genk al bestempeld in de BayArena, waar vooral zijn explosiviteit, onvermoeibaarheid en opportunisme voor doel worden bewierookt door coach Heiko Herrlich.

‘Hij is een gevaarlijk wapen’, weet de oud-spits, die in tegenstelling tot zijn voorgangers Roger Schmidt en Tayfun Korkut wel maximaal de kwaliteiten van Bailey benut.

De twintigjarige Jamaicaan, die in januari werd overgenomen van de Limburgers, zorgt er met een passzuiverheid van 88 procent voor dat Bayer Leverkusen momenteel vierde staat in de Bundesliga. Daarmee blijft het uitzicht houden op een felbegeerd CL-ticket, na twaalf opeenvolgende duels zonder nederlaag.

In zijn agenda kruiste Bailey, die onder contract ligt tot 2021, al vrijdag 12 januari 2018 aan wanneer de competitie wordt hervat met een treffen tegen titelfavoriet Bayern München.

De pijlsnelle rechtervleugelaanvaller trok gisteren richting de Caraïbische Zee, met een goed gevoel. ‘Ik kan wel weer wat zon gebruiken’, verklaarde Bailey aan Kicker voor zijn korte vakantie.

Volgens de Duitse pers is de veroveringstocht van de Jamaicaanse international ook Chelsea niet ontgaan: het bod van 25 miljoen euro van The Blues werd afgeslagen. ‘Een tussentijdse transfer is onbespreekbaar’, zo luidt het – voorlopig alvast – in Leverkusen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content