Derde Rode Duivel genomineerd voor FIFA-elftal van het Jaar

© BelgaImage

Eden Hazard is als middenvelder genomineerd voor een plaats in het FIFA-elftal van het Jaar. Hij vervoegt daarmee zijn collega-Rode Duivels Thibaut Courtois en Vincent Kompany.

Eden Hazard is een van de vijftien genomineerde middenvelders voor een plaats in het FIFA-elftal van het Jaar. Dat maakte de Wereldvoetbalbond FIFA vrijdag bekend.

Hazard is de derde Rode Duivel die een nominatie op zak heeft. Eerder viel zijn ploegmaat en doelman Thibaut Courtois en verdediger Vincent Kompany (Manchester City) de eer te beurt.

De draaischijf van Chelsea, die ook kans maakt op de Gouden Bal, ligt in de balans met toppers als Angel Di Maria, James Rodriguez, Andres Iniesta en Andrea Pirlo.

De FIFA FIFPro World XI is een organisatie van de spelersvakbond FIFPRO en de Wereldvoetbalbond FIFA. Het winnende elftal wordt gekozen door profspelers wereldwijd. Meer dan 20.000 profvoetballers mogen hun stem uitbrengen. Op 1 december volgen de vijftien genomineerde aanvallers. Het Wereldelftal van het Jaar wordt op 12 januari 2015 bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de FIFA Gouden Bal. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content