Derdeklasser Rupel Boom mept Anderlecht uit Beker van België

© Image Globe

Met Anderlecht, Club Brugge en RC Genk hebben drie topclubs de achtste finales van de Beker van België niet overleefd.

Met Anderlecht, Club Brugge en RC Genk hebben drie topclubs de achtste finales van de Beker van België niet overleefd. Stoten wel door naar de kwartfinales: Standard, Beerschot, Rupel Boom, Lierse, KV Kortrijk, Lokeren, Bergen en AA Gent.

Competitieleider Anderlecht, dat zijn basisspelers liet rusten en met onder anderen Diogo, De Sutter, Kanu en het jonge talent Praet startte, leed op eigen veld een beschamende 1-2-nederlaag tegen derdeklasser Rupel Boom. Doelpunten van De Smedt en Mertens zetten de Antwerpenaren op 0-2, Praet kon in de slotfase milderen tot 1-2.

Tot overmaat van ramp zag RSCA zijn Venezolaanse aanvaller Ronald Vargas al vroeg in de partij uitvallen met een knieblessure. Er wordt gevreesd voor de rest van zijn seizoen.

Spektakelstuk

AA Gent plaatste zich voor de kwartfinales ten koste van Club Brugge na een heus spektakelstuk. Na 90 en 120 minuten stond het 4-4, maar in de strafschoppen toonden de Buffalo’s zich koelbloediger: 4-2.

Coulibaly had de score geopend voor de thuisploeg, maar doelpunten van Zimling, Dirar en Donk zorgden toch voor een 1-3 ruststand.

De Bruggelingen hebben het echter al heel het seizoen lastig om een voorsprong vast te houden en ook deze keer lieten ze Gent opnieuw in de wedstrijd komen na doelpunten van opnieuw Coulibaly en Soumahoro. Thijs leek in de 81e minuut de wedstrijd te beslissen, maar Vleminckx sleepte in de 92e minuut alsnog verlengingen uit de brand.

In de verlengingen kwamen de Buffalo’s nog het dichtst bij het winnende doelpunt, maar gescoord werd er niet meer en dus moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen.

Lierse verrast

Landskampioen RC Genk ging in eigen huis verrassend met 0-2 onderuit tegen Lierse, de op twee na laatste in de stand. Ex-Genkenaar Stein Huysegems opende na 28 minuten de score, Maric verdubbelde na 55 minuten de voorsprong.

Bekerwinnaar Standard plaatste zich voor de kwartfinales dankzij 1-2 winst op het veld van Zulte Waregem. Van Damme zette de bezoekers in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong, maar Sivakov scoorde iets na het uur de gelijkmaker. Nacho Gonzalez zette in de slotminuut van op de stip de 1-2 eindstand op het scorebord.

Andere resultaten (vet = naar kwartfinales) Cercle Brugge – Beerschot 0-1 (0-0 na 90 minuten)

KV Kortrijk – Sint-Truiden 1-0

Lokeren – Westerlo 3-1

Bergen – KV Mechelen 1-0

Vrijdagvoormiddag vindt op de bondszetel in Brussel de loting voor de kwart- en de halve finales van de Beker van België plaats. (Belga/KVDA)