Duitsland klopt Oekraïne met 2-0

Wereldkampioen Duitsland heeft in de tweede wedstrijd van de eerste speeldag in groep C op het EK in Frankrijk Oekraïne verslagen met 2-0.

In het Stade Pierre Mauroy in Rijsel kopte Shkodran Mustafi in de 19e minuut de bal tegen de netten, op een vrije trap van Toni Kroos. In de toegevoegde tijd (90.+2) zette de ingevallen Bastian Schweinsteiger de eindstand op het bord.

Duitsland begon het sterkst aan de wedstrijd, maar het eerste echte gevaar kwam van Oekraïne. In de vierde minuut moest de Duitse doelman Neuer al een schot van de Oekraïense sterspeler Konoplyanka stoppen.

In de 19e minuut opende Mustafi voor Duitsland de score. Hij kopte een vrije trap van Kroos tegen de netten.

Oekraïne kwam daarna beter in de wedstrijd. Neuer redde een kopbal van Kacheridi net voor het half uur. Niet veel later kon Boateng spectaculair een schot van Konoplyanka nog voor de lijn wegwerken.

Scoren lukte Oekraïne echter niet. Na de rust nam Duitsland de wedstrijd opnieuw in handen en creërde de regerende wereldkampioen heel wat kansen. De Oekraïense goalie moest meermaals redding brengen op pogingen van Draxler, Khedira en Müller. Een afstandsschot van Kroos streelde dan weer de kruising.

In de slotfase schrok Duitsland nog even op: bijna verraste Mustafi zijn doelman Neuer, die ver was uitgekomen.

In de toegevoegde tijd bracht de net ingevallen Schweinsteiger soelaas: hij werkte een snelle tegenaanval van Duitsland af. De voorzet kwam van Özil.

Eerder won Polen met 1-0 van Noord-Ierland.

De tweede speeldag in groep C vindt plaats op 16 juni. Dan spelen Oekraïne en Noord-Ierland om 18 uur. Duitsland treft Polen om 21 uur. (Belga/BO)