EK: Portugal geraakt niet voorbij IJsland

© REUTERS

IJsland heeft verrassend Portugal in bedwang gehouden in groep F van het EK. De Portugezen kwamen in de eerste helft op voorsprong via Nani, maar na de rust kwam IJsland langszij.

Portugal, één van de outsiders voor de eindzege van het toernooi, lijdt zo puntenverlies. Het werd 1-1 in Saint-Etienne, in de tweede wedstrijd van de eerste speeldag in groep F. Luis Nani opende in de 31e minuut de score voor Portugal. Vijf minuten in de tweede helft bracht Birkir Bjarnason IJsland verrassend langszij. De Portugezen hadden het overwicht in de eerste helft, maar het doelpunt gaf de IJslanders nieuwe energie, en de partij werd meer gelijkopgaand.

Nani is door de Europese Voetbalbond UEFA verkozen tot ‘Man van de Match’ . Hij scoorde de 600e goal in de geschiedenis van het EK voetbal.

Eerder op de avond won Hongarije de andere wedstrijd in groep F met 0-2 van Oostenrijk. Op 18 juni staan IJsland-Hongarije en Portugal-Oostenrijk op het programma.