Elche heeft geen geld voor Mudingayi

© Reuters
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Gaby Mudingayi (33), ex-speler van onder meer Lazio en Inter, traint sinds 21 oktober mee met het Spaanse Elche, maar wacht nog steeds op een contract.

Het bestuur van de Spaanse eersteklasser maakte met de ex-Rode Duivel de afspraak dat er tegen januari een contract voor hem zou klaarliggen. Mudingayi van zijn kant zou ervoor zorgen dat hij in vorm geraakte, nadat hij sinds vorige zomer zonder club zat.

De Belg met Congolese roots kwam zijn deel van de deal na, maar het bestuur van Elche niet. Mudingayi is fit, zo meldde Marca vorige week, en trainer Fran Escribà zou hem goed kunnen gebruiken aangezien hij in zijn kern niet echt over een verdedigende middenvelder beschikt. Het probleem is echter dat de club in geldnood zit.

Mudingayi bevestigde vorige week aan Sport/Voetbalmagazine: “Tot op vandaag ben ik nog geen euro betaald en speelde ik geen enkele officiële wedstrijd. Een bizarre situatie, want daardoor kan ik me een vrije speler noemen. Ik hoop echter op een snelle oplossing, want ik integreerde me en voel me hier goed. Elke thuiswedstrijd zitten hier 38.000 fans. Graag wil ik blijven. Daardoor wacht ik ook nog wat af.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content