Engeland duimt volop voor Joe Hart

08/04/16 om 08:30 - Bijgewerkt op 07/04/16 om 12:02

Door het geblesseerd uitvallen van doublure Jack Butland is de spoeling in doel dun voor bondscoach Roy Hodgson.

Engeland duimt volop voor Joe Hart

Joe Hart © Belga Image

Alle ogen zijn nu gericht op Manchester Citygoalie Joe Hart. De 28-jarige doelman, die door voormalig bondscoach Fabio Capello constant werd aangesproken als John en daardoor niet echt naar waarde werd geschat, stopte in de CL tegen PSG zijn derde opeenvolgende elfmeter.

De 58-voudige international zit daarmee als penaltykiller aan drie van zijn laatste vier op het kampioenenbal, wat tot een veelzeggende grimas leidde bij de Zweedse scoremachine Zlatan Ibrahimovic.

'Hij is mijn nummer één, tegen Rusland op 11 juni staat hij normaal gezien onder de lat', verklaarde bondscoach Roy Hodgson in The Guardian tussen de oefeninterlands tegen Duitsland en Nederland.

Daar was Hart niet van de partij, want de keeper moest afhaken met een opspelend kuitletsel. Bovendien brak zijn vervanger Jack Butland (23, Stoke City, 4 caps) tegen de Mannschaft zijn rechterenkel. Het gevolg? Een operatie, drie maanden onbeschikbaarheid en een definitief kruis over EK-deelname in Frankrijk.

Dilemma

Hodgson en geheel Groot-Brittannië hopen op een volledige fitheid van Hart, want achter hem is de spoeling dun. Fraser Forster (28, Southampton, 5 caps) schuift een rijtje op in de hiërarchie, van plaats drie naar twee, terwijl de kans groot is dat Tom Heaton (29, Burnley, 0 caps) zijn vakantieplannen mag afzeggen komende zomer.

'Ik zit nog niet met een dilemma opgescheept', stelt Hodgson. 'Dat was ook zo in de tijd van Peter Shilton, waarbij constant werd gewisseld met Ray Clemence. Ik ben al blij dat mijn nummer twee en drie het goed doen bij hun clubs in de Premier League.'

'Daarom zijn ze ook in staat om tijdens het EK, bij een eventueel optreden, te helpen indien nodig. Mijn wisselmogelijkheden zitten dus goed, ik mag en kan niet klagen. In de tien kwalificatieduels incasseerden we slechts drie tegendoelpunten. Mijn verdediging staat dus goed.'

Mocht er toch iets gebeuren met Hart, Forster of Heaton, dan komen de U21-internationals in beeld. En dat zijn echt nobele onbekenden, namelijk Christian Walton (20, Brighton & Hove Albion), Jordan Pickford (22, Sunderland) en Joe Wildsmith (20, Sheffield Wednesday).

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Lees meer over:

Onze partners