Engelse bondscoach Hodgson wil toptalent Rashford niet opbranden

08/04/16 om 08:30 - Bijgewerkt om 14:18

Sinds het fantastische debuut van de 18-jarige Marcus Rashford voor Man U in de Europa League willen veel Engelsen hem al in actie zien op het EK in Frankrijk.

Engelse bondscoach Hodgson wil toptalent Rashford niet opbranden

Marcus Rashford tegen Manchester City: de jongste doelpuntenmaker in de Manchester derby. © BELGAIMAGE

'Leeftijd is niet belangrijk, het is de kwaliteit die telt.' Als het van Louis van Gaal afhangt, moet Marcus Rashford gewoon opgeroepen worden bij The Three Lions voor het EK. Maar niet iedereen denkt er zo over in Engeland.

Voormalig Arsenalspits Ian Wright wil absoluut vermijden dat de jonge spits over het paard getild wordt: 'Laten we geen tweede Theo Walcott van hem maken, geef deze jongen wél tijd om rustig te rijpen.'

Ook de Engelse bondscoach Roy Hodgson treedt Wright bij in zijn mening. 'Ik volg Rashford al twee jaar zeer actief. Het is fantastisch voor Manchester United en Engeland dat hij zich zo goed ontwikkelt, maar we mogen hem niet te snel opbranden.'

De vriendschappelijke wedstrijden tegen Duitsland en Nederland speelde de jonge spits alvast niet mee. 'Dat wil niet zeggen dat ik hem niet meer kan oproepen voor het EK', voegt Hodgson er nog aan toe.

Records

Dat Rashford een goeie maand na zijn professionele debuut kans maakt op een nationale selectie, heeft hij te danken aan de vele records die hij al brak bij Manchester United. De 18-jarige spits is na zijn goals tegen Midtjylland de jongste Europese doelpuntenmaker ooit voor de Mancunians. Hij verbeterde het record van clublegende George Best.

Zijn winning goal in de met 0-1 gewonnen derby op het veld van Manchester City maakt hem de jongste doelpuntenmaker in die levensbelangrijke derby. Door zijn geweldige prestaties heeft United al een contract klaarliggen dat zijn loon zal optrekken van 7.600 euro naar 76.000 euro per week. Nicky Butt, het opleidingshoofd van de Manchester United Academy, is apetrots op zijn poulain. Toch vindt hij de discussie rond het oproepen van Rashford voorbarig en schadelijk voor de carrière van de jonge spits. Als hij uit de boot valt bij Hodgson, is hij welkom bij de U20 van bondscoach Keith Downing.

Philippe Briers

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Onze partners