Engelse voetballers plaatsen Hazard en Lukaku in team van het jaar

© Belga Image

Rode Duivels Eden Hazard (Chelsea) en Romelu Lukaku (Everton) hebben allebei een plaats gekregen in het PFA Premier League Team of the Year, dat donderdag is bekendgemaakt door de vereniging van profvoetballers in Engeland (PFA).

Hazard is verkozen als rechterwinger, Lukaku is een van de twee uitverkoren spitsen, naast Harry Kane (Tottenham). Lukaku prijkt met 24 goals voorlopig aan kop van de topschuttersstand in Engeland, Hazard trof deze competitie al veertien keer raak voor leider Chelsea.

In het team zijn er vier voor competitieleider Chelsea en vier voor Tottenham, dat nu tweede staat. Liverpool, derde in de stand, heeft één plekje in het middenveld met Sadio Mané. Verder mag Manchester United, dat vijfde staat, doelman David De Gea afvaardigen en is Everton, voorlopig pas zevende, vertegenwoordigd door Lukaku.

PFA Premier League Team of The Year

Doel: David de Gea (Manchester United).

Verdediging: Kyle Walker (Tottenham), David Luiz (Chelsea), Gary Cahill (Chelsea), Danny Rose (Tottenham).

Middenveld: Eden Hazard (Chelsea), N’Golo Kanté (Chelsea), Dele Alli (Tottenham), Sadio Mané (Liverpool).

Aanval: Romelu Lukaku (Everton), Harry Kane (Tottenham)

Hazard en Lukaku maken ook nog kans op de trofee van Speler van het Jaar. Voor die onderscheiding nemen ze het op tegen Kane, Kanté, Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) en Alexis Sanchez (Arsenal). Lukaku mag daarnaast nog hopen op de award van beste jongere. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de 44e PFA Awards van zondag (23 april) in het Londense Grosvenor House. De laureaten zijn gekozen door de PFA-leden aangesloten bij honderd clubs uit de Premier League, Football League en Women’s Super League.

Vierde keer Hazard

Het is al het achtste jaar op rij dat er Belgische spelers in het PFA Premier League Team of The Year staan. Voor Hazard is het zelfs al de vierde keer.

2009-2010: Thomas Vermaelen

2010-2011: Vincent Kompany

2011-2012: Vincent Kompany

2012-2013: Jan Vertonghen, Eden Hazard

2013-2014: Vincent Kompany, Eden Hazard

2014-2015: Eden Hazard

2015-2016: Toby Alderweireld

2016-2017: Eden Hazard, Romelu Lukaku

Partner Content