Europa League: Standard en Brugge spelen gelijk, Lokeren verliest

© Belga

Op de derde speeldag van de Europa League kon geen van de Belgische teams winnen. Standard Luik en Club Brugge haalden een gelijkspel. Lokeren verloor uit in het Turkse Trabzon met 2-0.

Club Brugge deelde in eigen huis de punten met het Deense FC Kopenhagen: 1-1. Na een eerder zwakke eerste helft ging het crescendo met twee doelpunten die vielen in het slot van de wedstrijd. Kopenhagen, dat vrij aanvallend speelde, scoorde eerst. Amartey knalde de bal mooi in doel, maar Club Brugge zette de scheve situatie recht in de toegevoegde tijd toen Vazquez de verdiende gelijkmaker binnenkrulde.

In de poulestand doet Club met het tweede gelijkspel in eigen huis geen goede zaak. Blauw-zwart is zijn leidersplaats kwijt aan Torino, dat met 2-0 te sterk bleek voor HJK Helsinki, het zwakke broertje in de groep. Halverwege de groepsfase is Torino leider met zeven punten, gevolgd door Club (5) en Kopenhagen (4). Helsinki is kansloos laatste met nul punten.

Lokeren

Sporting Lokeren hield gelijke tred tot de rust en was zelfs de betere ploeg, maar daarna kon Trabzonspor twee keer scoren, met dolepunten van Yatabaré (54.) en Constant (86.).

Met drie op negen is Lokeren derde in de poule. Legia Warschau is halverwege de groepsfase leider met het maximum van de punten. De Poolse kampioen ging woensdag al met 0-1 winnen bij Metalist Kharkiv, dat puntenloos laatste is. Trabzon staat met zes op negen op de tweede plaats.

Standard

Standard Luik speelde in zijn poule in eigen huis 0-0 gelijk gespeeld tegen de Spaanse titelhouder FC Sevilla.

Na een slaapverwekkende vertoning voor de pauze van beide ploegen was de 0-0 ruststand niet meer dan logisch. Na de kampwissel kwam er dan toch wat meer spankracht in de wedstrijd. Een hard werkende De Camargo, Mpoku en Faty trokken richting het vijandelijke doel, maar veel leverde dat niet op. Sevilla zette daar een afgeweken schot van Kevin Gameiro tegenover, de paal bracht redding voor de thuisploeg. Ook de ingevallen Colombiaanse international Carlos Bacca (ex-Club Brugge) dreigde nog eens, maar al bij al hielden de Rouches in hun eerste wedstrijd onder interim-coach Ivan Vukomanovic vrij makkelijk stand tegen de nummer twee uit de Primera Division. Sevilla blijft met vijf punten aan de leiding in de groep, voor Standard (4) en Rijeka (4). De Kroaten wonnen verrassend met 3-1 van Feyenoord, dat met drie punten op de laatste plaats staat.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content