Ex-international Clarence Seedorf genoemd in Panama Papers

05/04/16 om 02:15 - Bijgewerkt om 02:14

Oud-international Clarence Seedorf is een van de Nederlanders die in het journalistieke onderzoek naar grootschalige belastingontduiking worden genoemd. In totaal komen honderden Nederlanders in de zogenoemde Panama Papers voor.

Ex-international Clarence Seedorf genoemd in Panama Papers

Clarence Seedorf © REUTERS

Dat maakten de Nederlandse kranten Trouw en Het Financieele Dagblad bekend.

Volgens de kranten draait het bij Clarence Seedorf allemaal om sponsorrechten van zijn voormalige motorraceteam. Begin januari 2005 sloot Seedorf Racing een contract met Image Building Ltd, een bedrijf dat amper een week daarvoor was opgericht op de Britse Maagdeneilanden. Image Building betaalde 640.000 euro voor de sponsorrechten en noemde in het contract de Italiaanse juweliersketen Morellato als uiteindelijke sponsor. Het contract werd echter doorverkocht aan het Nederlandse bedrijf Grand Prix Sports Investments & Hospitality (GPSIH).

Uiteindelijk betaalde Morellato, via GPSIH, 3 miljoen euro aan Image Building, terwijl er maar 640.000 euro bij Seedorf Racing terechtkwam. Ondanks herhaalde verzoeken wilde Seedorf niet reageren, aldus Trouw. De twee Nederlandse dagbladen maken deel uit van een internationale samenwerking van kranten die onthullingen doen over belastingparadijzen. Voor ons land werkten. Voor België werkten Knack, MO*, Le Soir en De Tijd mee.

(Belga/RR)

Onze partners