FC Sevilla denkt aan Sven Kums

06/04/16 om 09:30 - Bijgewerkt om 09:39

De Spaanse subtopper volgt de Belgische Gouden Schoen van nabij op, zo weet Sport/Voetbalmagazine.

FC Sevilla denkt aan Sven Kums

Sven Kums: in het vizier van de Spaanse clubs. © BELGAIMAGE

De glansprestaties van Sven Kums in de Champions League zijn heel wat clubs niet ontgaan. En aangezien de Gouden Schoen speelt als een Spanjaard, is het niet meer dan logisch dat de interesse vooral uit dat land komt.

Het meest geïnteresseerd zou FC Sevilla zijn, de winnaar van de laatste twee edities van de Europa League en een van de beste clubs uit de Spaanse subtop. De Argentijnse middenvelder Ever Banega, die einde contract is, zal het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán straks verlaten voor Inter. Kums zou kandidaat nummer één zijn om hem op te volgen.

De grootste verdienste van de Belg, voor wie een scout van Sevilla vaak de verplaatsing naar Gent maakt, is dat hij in het blikveld is geraakt van Ramón Rodríguez Verdejo, beter bekend onder zijn bijnaam 'Monchi'. De sportief directeur van FC Sevilla staat bekend om zijn neus voor transfers. De Belgische markt is hem niet onbekend sinds de transfer van Carlos Bacca, die de clubkassa gespijsd heeft met 30 miljoen euro na zijn vertrek afgelopen zomer naar AC Milan. Monchi heeft in privégesprekken al vaak de speelstijl van Kums bewierookt. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

(Guillaume Gautier)

Lees meer over:

Onze partners