Finale Champions League wordt Madrileense derby

In de halve finale van de Champions League heeft Atletico Madrid Chelsea geklopt met 1-3. Thibaut Courtois gaat dus wel naar de finale en Eden Hazard niet. Daar neemt Atletico het op tegen stadsgenoot Real Madrid.

Het Spaanse Atletico Madrid, met Thibaut Courtois onder de lat en Toby Alderweireld op de bank, heeft zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de Champions League. Op verplaatsing bij Chelsea, met Eden Hazard 90 minuten tussen de lijnen, won Atletico met 1-3. In de heenwedstrijd was het 0-0 gebleven.

Atletico neemt het op zaterdag 24 mei in het Estadio da Luz in Lissabon op tegen stadsgenoot Real op. Het is voor het eerst sinds het bestaan van de Champiosn league dat twee clubs uit dezelfde stad tegen elkaar uitkomen in de finale.

Knappe reflex

Na 36 minuten zag het er goed uit voor “The Blues”, toen Fernando Torres de bal in doel devieerde. Eén minuut voor rust bracht Adrian Lopez Atletico langszij. In minuut 53 zette John Terry zijn hoofd tegen een vrijschop. Courtois pakte uit met een knappe reflex en gaf zo alweer zijn visitekaartje af bij zijn moederclub.

Chelsea bleef op zoek naar het doelpunt van de kwalificatie en José Mourinho verving na 55 minuten verdediger Ashley Cole door aanvaller Samuel Eto’o. De Kameroener stond amper drie minuten op het veld toen hij een penaltyfout beging op Diego Costa, die van op elf meter niet faalde. Drie minuten later toonde Courtois nog eens zijn klasse door de bal weergaloos over te tikken.

Arda Turan maakte Chelsea in de 71e minuut helemaal koud met de 1-3.

Knalprestatie van Courtois

In de slotminuut hield Courtois nota bene Hazard van een doelpunt met een voetreflex. De doelman van de Rode Duivels stond met een knalprestatie mee aan de basis van de kwalificatie voor Atletico, dat in de Europese campagne geen enkele nederlaag leed (9 zeges, 3 gelijke spelen). (Belga/TV)