Finale Copa América: Paraguay – Uruguay

© EPA

Paraguay heeft woensdagavond Venezuela verslagen in de halve finales van de Copa América.

Paraguay heeft woensdagavond Venezuela verslagen in de halve finales van de Copa América en speelt zondag in Buenos Aires de finale tegen Uruguay.

Na 90 minuten en verlengingen stond het nog 0-0. In de penaltyreeks bleef Paraguay foutloos: 5-3. Na het einde van de partij moest de politie nog enkele vechtende spelers uit elkaar halen.

Paraguay kon opnieuw rekenen op een sterke doelman Villar, die de derde Venezolaanse strafschop van Lucena stopte. Het land plaatst zich zo zonder overwinning voor de finale tegen Uruguay, dat dinsdag Peru met 0-2 uitschakelde.

Venezuela speelt zaterdag om plaats drie tegen Peru. Titelverdediger Brazilië en gastland Argentinië werden uitgeschakeld in de kwartfinales van de Copa América. (Belga/KVDA)