Frankrijk blikt Honduras in

© BelgaImage

Honduras kon geen vuist maken tegen een sterk voetballend Frankrijk. Het verloor met 3-0.

Frankrijk heeft op de eerste speeldag in groep E op het WK in Brazilië met 3-0 (rust: 1-0) gewonnen van Honduras.

In de ‘Reus van Beira-Rio’ in Porto Alegere was er al sensatie voor het eerste fluitsignaal, want door een technisch probleem konden de volksliederen niet afgespeeld worden. Na de aftrap trokken ‘Les Bleus’ meteen het laken naar zich toe. In een potige eerste helft hield de deklat de Fransen twee keer van de openingstreffer.

Eerst trapte Blaise Matuidi op de lat, even later was het de beurt aan Antoine Griezmann. Met de rust in zicht braken de Fransen dan toch de ban. Pogba werd in de zestien in de rug aangelopen door Palacios, die meteen met zijn tweede gele kaart mocht gaan rusten. Karim Benzema zat niet in de match, maar zette zich toch achter de bal en liet van op de stip de Hondurese doelman kansloos (1-0).

Met een man minder waren de Hondurezen na de kampwissel een vogel voor de kat. Ricci had nog maar net de tweede helft op gang gefloten, toen Karim Benzema via de paal en de doelman het leer in doel deed belanden. Een owngoal dus, maar aanvankelijk was het niet duidelijk of de bal al dan niet de doellijn had overschreden. De doellijntechnologie keurde uiteindelijk de goal toch goed.

Een historische gebeurtenis, want voor de eerst keer in de geschiedenis van het voetbal werd een doelpunt toegekend met behulp van doellijntechnologie. Twintig minuten voor affluiten had Benzema zijn tweede van de avond dan toch te pakken. Na een geblokt schot van Debuchy controleerde de Real Madrid-spits de bal in de zestien, om hem vervolgens hoog in de kortste hoek binnen te knallen (3-0).

Frankrijk tikte daarna de wedstrijd rustig uit, waarna de zege een feit was. De Fransen zijn dus goed gestart om de blamage van vier jaar geleden uit te wissen. Interne strubbelingen zorgden er destijds in Zuid-Afrika voor dat ze al in de eerste ronde uitgeschakeld werden. Eerder op de avond haalde Zwitserland het in de openingswedstrijd in de groep met 2-1 van Ecuador. In de stand staan Frankrijk en Zwitserland met drie punten aan de leiding, Ecuador en Honduras zijn nog puntenloos. Op de tweede speeldag staan Zwitserland-Frankrijk (20 juni) en Honduras-Ecuador (21 juni) op het programma.

Karim Benzema: ‘We hebben collectief een sterke wedstrijd gespeeld’

De Franse aanvaller Karim Benzema was na afloop van de wedstrijd een tevreden man. “We hebben goed gebruik gemaakt van de ruimte. Het is belangrijk om de eerste wedstrijd te winnen”, aldus de aanvaller van Real Madrid. “We hebben collectief een sterke wedstrijd gespeeld en dat was ons doel. Ik ben erg tevreden met mijn goals, maar de zege is natuurlijk het belangrijkste.”

De Franse bondscoach Didier Deschamps was in de wolken met de prestatie van zijn team. “Het was nochtans niet makkelijk tegen een agressieve tegenstander. Maar gelukkig bleven we kalm wachten op de kansen. In de eerste helft hadden we bovendien nog pech, want we troffen twee keer de deklat.”