Frankrijk wint groep E, nu wacht Nigeria

© REUTERS

Frankrijk heeft zich met een doelpuntenloos gelijkspel tegen Ecuador in zijn derde en laatste groepsmatch geplaatst voor de achtste finales van het WK. Les Bleus nemen het maandag op tegen Nigeria.

Al na enkele minuten kwam Frankrijk goed weg toen verdediger Mamadou Sakho bij een hoekschop een elleboogstoot uitdeelde in het gezicht van de Ecuadoraan Oswaldo Minda. De Ivoriaanse ref Noumandiez Doué merkte het incident niet op.

Behalve flauwe afstandsschoten van Antoine Griezmann en Moussa Sissoko viel er voorts in de eerste helft weinig te noteren. De 0-0 was dan ook een logische ruststand.

Rood voor Valencia

Vijf minuten na rust volgde plots een zware klap voor Ecuador: na een duel met Frankrijkverdediger Lucas Digne kreeg aanvoerder Antonio Valencia rood. Maar ook tegen tien Ecuadoranen konden de Fransen niet meteen doelrijpe kansen creëren.

Bondscoach Didier Deschamps toonde zijn wil om alsnog te winnen door na 67 minuten de verdedigende PSG-middenvelder Blaise Matuidi te vervangen door Arsenalspits Olivier Giroud. Een kwartier voor tijd kreeg Paul Pogba een gouden kans toen hij moederziel alleen op het Ecuadoraanse doel kon koppen, maar de bal ging voorlangs. Het bleef ook na 90 minuten bij 0-0.

Frankrijk groepswinnaar

Frankrijk gaat als poulewinnaar met zeven punten vlot naar de achtste finales, terwijl Ecuador Zwitserland (dat met 3-0 won van Honduras) over zich heen ziet springen naar de tweede stek. Als derde in groep E mogen de Ecuadoranen dus hun koffers pakken op dit WK. (Belga/TV)