Genk en Gent gaan door naar laatste voorronde Europa League

04/08/16 om 22:46 - Bijgewerkt om 22:44

Racing Genk heeft zich verzekerd van een plaats in de play-offs - de vierde en laatste voorronde - van de Europa League voetbal. De Limburgers wonnen na de heenmatch ook de terugwedstrijd in de derde voorronde tegen het Ierse Cork City. Ook Gent, dat in de heenronde met 5-0 had gewonnen, gaat door.

Genk en Gent gaan door naar laatste voorronde Europa League

Sébastien Dewaest viert goal © BELGA

De spelers van coach Peter Maes hadden vorige week nog meer dan hun handen vol gehad met de Ieren. Ze haalden het met 1-0, maar speelden een zwakke partij. Donderdag zat Genk al snel op rozen na een treffer van kapitein Thomas Buffel (13.). Net voor de pauze kopte Sébastien Dewaest de 0-2 tegen de Ierse touwen (42.)

Na rust bracht Bennett iets voorbij het uur (63.) opnieuw spanning in de partij, Genk hield echter stand. In de toegevoegde tijd miste Kebano nog een strafschop, hij knalde op de lat.

Gent met gemak

AA Gent hadden in de heenwedstrijd korte metten gemaakt met Viitorul Constanta (5-0) en kon dus met een gerust gemoed naar Roemenië afreizen. Coach Hein Vanhaezebrouck liet onder meer Sven Kums, Laurent Depoitre en doelman Jacob Rinne op de bank en startte met Siebe Horemans, Emir Kujovic en Yannick Thoelen.

In een gelijkopgaande eerste helft werd niet gescoord en ook na de pauze bleken kansen schaars, de Gentse kwalificatie kwam nooit in het gedrang.

Vrijdag kennen Genk en Gent bij de loting van 13u in het Zwitserse Nyon hun tegenstanders in de vierde en laatste voorronde. De Limburgers zijn reekshoofd.

De wedstrijden in die voorronde worden op 18 en 25 augustus afgewerk. De winnaars spelen de groepsfase. Naast Racing Genk en AA Gent gaat ook Anderlecht de bokaal in. Standard is als bekerwinnaar rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase.

(Belga/RR)

Onze partners