Hugo Broos: leeuwentemmer in circus Afrika

03/02/17 om 06:59 - Bijgewerkt om 07:41

Hugo Broos staat met Kameroen in de finale van de Afrika Cup. Sport/Voetbalmagazine ging eind vorig jaar nog op stap met de Belgische bondscoach van de 'Ontembare Leeuwen'. Herlees hier de reportage.

Bij zijn aanstelling in maart werd hij meteen afgeschoten, later groeide er respect, maar na het gelijkspel in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zambia stak de storm weer op. 'Je moet alles eens meemaken in je leven', filosofeert Hugo Broos.

Het is avondspits in Douala. Maar dit keer is de chaos ongetwijfeld nog groter dan gewoonlijk. In het centrum zijn er gigantische wegenwerken gestart en wordt het verkeer omgeleid langs alternatieve routes, een boer moet blijkbaar per se nu met zijn veestapel doorheen de stad trekken en de spelersbus van de Zambiaanse nationale voetbalploeg wordt onder politie-escorte overal voorrang verleend. Gelukkig rijdt Emmanuel met een wagen met vierwielaandrijving en neemt hij moeiteloos hindernissen als hoge borduren en diepe putten. Bovendien blijkt hij ook een zeer bedreven spookrijder te zijn. Zo geraken we toch nog voor middernacht op de plaats van afspraak: Savoy Palmz in Limbe, het hotel waar de Belgische coaches Hugo Broos en zijn assistent Sven Vandenbroeck met hun Ontembare Leeuwen verblijven. Teammanager Alphonse is er net een fles rode wijn aan het openen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Sport/Voetbalmagazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Sport/Voetbalmagazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners