Kan Leicester City goudhaantje Riyad Mahrez houden?

06/05/16 om 11:54 - Bijgewerkt om 11:53

Riyad Mahrez (25), de Algerijnse spelverdeler van de verrassende Engelse kampioen Leicester City en de laureaat van de trofee Speler van het Jaar in de Premier League, wordt gelinkt aan tal van topclubs. The Foxes maken zich sterk dat ze hun goudhaantje kunnen houden.

Kan Leicester City goudhaantje Riyad Mahrez houden?

Riyad Mahrez © Belga Image

Met maar liefst 17 doelpunten en 11 assists is Riyad Mahrez een van de architecten van het succes van Leicester City, dat een van de indrukwekkendste teamprestaties ooit leverde door tegen alle verwachtingen in en met beperkt budget Engels landskampioen te worden.

De 25-jarige Algerijn, die tot 2014 nog voor het Franse Le Havre voetbalde en op het WK in Brazilië tegen de Rode Duivels zijn debuut als international maakte, wordt volgens Britse media intussen gelinkt aan onder andere FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Manchester United.

Verdubbelen

In een poging om zijn goudhaantje nog een jaar te houden en te kunnen opstellen in de Champions League, is Leicester City blijkbaar bereid om ver te gaan. The Guardian schrijft dat The Foxes het contract van Mahrez, dat nog tot drie jaar loopt, willen openbreken en zijn salaris van 35.000 pond (circa 44.400 euro) per week minstens verdubbelen.

De club maakt zich sterk dat ze Mahrez nog een jaar in Leicester kan houden. Manager Claudio Ranieri zei donderdag dat hij daar 99 procent zeker van is, de Thaise vicevoorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprahba zegt dat de spelverdeler hem heeft verzekerd dat hij wil blijven'.

50/50

Mahrez' makelaar, Kamel Bengougam, schat de kansen dat Mahrez bij Leicester City blijft veeleer op 50/50. 'Als je hebt gespeeld zoals Riyad dit seizoen, dan trek je aandacht. Hij is gelukkig bij Leicester en hij zou hier met plezier blijven. Maar als je op zijn leeftijd de kans krijgt om voor een grote ploeg te gaan spelen, dan moet je daarover nadenken'.

Volgens Bengougam is er 'interesse van Engelse en overzeese clubs' en 'zullen we moeten afwachten wat er in de komende weken gebeurt'. Barcelona heeft Mahrez dit seizoen al meermaals gescout. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners