Kompany mag blijven, Denayer moet terugkomen

© BELGAIMAGE

Op 1 juli gaat Pep Guardiola bij Manchester City aan de slag. Wat zijn de plannen met de Belgen?

Het contract van Pep Guardiola bij Manchester City is er eentje van drie jaar, maar het bestuur van de Citizens maakt zich sterk dat het de Catalaanse topcoach langer aan zich zal kunnen binden. In dat bestuur zetelen immers ook Ferran Soriano (CEO) en Txiki Begiristain (sportief directeur), met wie Guardiola al samenwerkte bij FC Barcelona.

Volgens The Guardian heeft de coach zijn zinnen gezet op vier zomeraankopen: Toni Kroos, die hij liever niet bij Bayern had zien vertrekken, Paul Pogba en twee centrale verdedigers – John Stones (Everton) en Aymeric Laporte (Ahtletic Bilbao). Die laatste zou onmiddellijk inzetbaar moeten zijn.

Over kapitein Vincent Kompany (29) is het Citybestuur nog tevreden, ondanks zijn veertien blessures in acht jaar tijd. Daarom krijgt de Rode Duivel nog één seizoen de tijd om te bewijzen dat hij voor langere tijd fit kan blijven. Door de niet bepaald overtuigende prestaties van Nicolás Otamendi en Eliaquim Mangala kreeg Jason Denayer (20), uitgeleend aan Galatasaray, van Begiristian te horen dat hij volgend seizoen terug in het Etihad Stadium verwacht wordt.

De transfer van Kevin De Bruyne, ten slotte, wordt als een succes beschouwd. Toch zoekt Guardiola ook nog versterking op het middenveld en circuleren de namen van Thiago Alcántara en Ilkay Gündogan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content