Kopenhagen houdt Club Brugge uit Champions League

Anderlecht plaatste zich zonder problemen voor de play-offs.

In de terugwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League voetbal ging Club Brugge in eigen huis met 2-3 (heen: 0-0) onderuit tegen het Deense FC Kopenhagen van coach Ariël Jacobs, waardoor blauw-zwart eind augustus in de play-offs van de Europa League aan de bak moet.

De thuisploeg speelde matig in de eerste helft en mocht blij zijn dat er bij de rust een 1-0 voorsprong op het scorebord stond. Na een scherp aangesneden hoekschop van Refaelov kopte Jordi na 24 minuten de openingstreffer via een Deense rug tegen de netten.

Het tegendoelpunt hing in de lucht en op het uur was het dan toch raak voor de Denen. Bolanos knalde in eerste instantie op Kujovic, maar toen de Brugse verdediging de bal niet weggewerkt kreeg, knalde Jörgensen de rebound tegen de netten (1-1).

Blauw-zwart klom snel opnieuw op voorsprong dankzij een doelpunt van Vadis (2-1). Het uitgekookte Kopenhagen kwam echter opnieuw langszij. Bolanos knalde de assist van Oviedo tegen de touwen (2-2).

In een stevig slotoffensief leek de ingevallen Lestienne Club naar de volgende ronde te koppen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Op een counter trapte Santin diep in de toegevoegde tijd de 2-3 nog in een leeg doel.

Club gaat vrijdag bij de loting in Nyon in de play-offs van de Europa League de trommel in. De heenwedstrijden worden op 23 augustus afgewerkt, de terugwedstrijden een week later (30 augustus).

Anderlecht probleemloos naar Champions League

Nadat Anderlecht vorige week in het Astridpark de heenwedstrijd in de derde voorronde tegen het Litouwse Ekranas met een verpletterende 5-0 gewonnen had, haalde paars-wit het in de terugwedstrijd in Vilnius met 0-6. Kljestan, Praet, Iakovenko, De Sutter, Molins en Canesin zorgden voor de doelpunten.

De loting voor de play-offs vindt vrijdag in het Zwitserse Nyon plaats. Anderlecht zit in het kampioenenspoor en ontloopt als reekshoofd de lastigste tegenstanders. De heenwedstrijd worden op 21 en 22 augustus afgewerkt, de terugwedstrijden een week later (28 en 29 augustus). (Belga/KVDA)