Koploper Chelsea wint topper tegen Manchester City

Manchester City heeft zaterdag de openingswedstrijd en topper van de 14e speeldag in de Premier League met 1-3 verloren van leider Chelsea. Eden Hazard maakte het derde doelpunt voor de bezoekers.

In het Etihad Stadium vloerde Gary Cahill zijn eigen doelman Thibaut Courtois op slag van rust: 1-0. Daardoor mocht de Rode Duivel een kruis maken over zijn achtste clean sheet van dit seizoen in de Premier League.

Op het uur kon Kevin De Bruyne Manchester City op rozen zetten, maar alleen voor een leeg doel trapte hij op de lat.

Meteen daarna was het aan de overzijde wel prijs voor de ‘Blues’ van Antonio Conte. Diego Costa duwde zijn 11e van het seizoen voorbij Claudio Bravo binnen: 1-1.

Op assist van diezelfde Costa trof ook invaller Willian 20 minuten voor het einde raak. Hazard legde in de laatste minuut de wedstrijd in een definitieve plooi, zijn achtste doelpunt dit seizoen.

In de blessuretijd kregen City-spelers Sergio Agüero en Fernandinho nog een rode kaart.

Michy Batshuayi mocht in de blessuretijd Eden Hazard vervangen.

Bij Manchester City speelde Vincent Kompany niet mee. Hij is out met een blessure aan de ligamenten van de knie.