Kopzorgen rond nieuw contract Lionel Messi

© REUTERS
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Lionel Messi moet de bestbetaalde voetballer ter wereld worden. Alleen is de vraag: hoe gaat FC Barcelona dat doen?

De komende maanden beloven spannend te worden voor FC Barcelona. Nadat eind vorig jaar de contracten van Neymar en Luis Suárez (beiden tot 2021) verlengd werden, is het nu de beurt aan Lionel Messi. Het huidige contract van La Pulga loopt nog tot juni 2018.

In de buik van de club was er een polemiek ontstaan over het belang van de Argentijn. ‘Zonder Neymar, Suárez, Iniesta en Piqué zou Messi zo goed niet zijn’, beweerde Pere Gratacós, verantwoordelijk voor de jeugdopleiding bij de Catalaanse club, onlangs. Een uitspraak die hij met zijn ontslag moest bekopen.

Even later liet Oscar Grau, Barça’s CEO, zich over de contractverlenging als volgt uit: ‘We moeten het hoofd koel houden en ons gezond verstand gebruiken.’ Die zin ging in de Spaanse pers een eigen leven leiden. Een en ander verplichtte Josep Bartomeu om afgelopen weekend duidelijkheid te scheppen. Dat deed de voorzitter dan ook: ‘De media hebben die woorden verkeerd geïnterpreteerd. Grau bedoelde gewoon dat we rustig moeten blijven. En ons gezond verstand zegt dat Messi bij ons blijft.’

Bartomeu zal, zo verkondigde hij, de onderhandelingen met Jorge Messi, vader en manager van Lionel, hoogstpersoonlijk leiden. Over het belang van Messi is de voorzitter duidelijk: ‘Hij is de beste voetballer aller tijden. Een ploeg heeft elf spelers, maar we mogen niet vergeten dat hij de leider is. Zonder Leo zouden de successen die we gehad hebben niet mogelijk geweest zijn.’

Eerder had Bartomeu zich laten ontvallen dat Messi ook betaald moet worden als de beste voetballer ter wereld. Of dat mogelijk is zonder dat de eigen ruiten worden ingegooid, is een ander paar mouwen. FC Barcelona wil namelijk niet dat de loonmassa 70 procent van de inkomsten overschrijdt. De akkoorden met de sponsors – Rakuten, Nike en Nestlé – brachten al wat geld in het laatje, maar er is meer nodig.

Om het nieuwe loon van Messi te kunnen betalen, zouden de Catalanen er onder meer op azen om Arda Turan te verkopen aan een Chinese club. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content