Lokeren speelt gelijk, Standard verliest

Op de vierde speeldag van de Europa League heeft Lokeren thuis 1-1 gelijkgespeeld met Trabzonspor. Standard ging in Sevilla verliezen met 3-1.

In Lokeren vielen beide doelpunten voor de rust: Ayanda Patosi opende na vijf minuten de score voor de thuisploeg, in de toegevoegde tijd van de eerste helft scoorde Abdul Majeed Waris (45.+2) de gelijkmaker.

In de stand schiet de Belgische Bekerwinnaar niets op met het gelijkspel. Met nog slechts twee speeldagen voor de boeg wordt de kwalificatie voor de volgende ronde bijzonder lastig. Lokeren is met vier punten derde in de groep, achter Trabzonspor (7) en leider Legia Warschau (12). De Polen haalden het in eigen huis van Metalist (2-1) en dwongen zo de kwalificatie af.

De thuisploeg beleefde een droomstart op een sfeervol Daknam. Na amper vijf minuten kon Mbaye Leye zich op de rechterflank goed doorzetten. De Senegalees speelde het leer in de loop van Junior Dutra, die niet zelfzuchtig was en achteruit legde naar Ayanda Patosi. Het Zuid-Afrikaanse woelwater besloot eerst op doelman Fatih Özturk, maar in de rebound dwarrelde de bal met een gelukje toch voorbij de Turkse goalie: 1-0.

Vuurpijlen

Op slag van rust had de thuisploeg nog twee uitstekende mogelijkheden op de 2-0, maar zowel Patosi, De Pauw als Dutra (in de herneming) wisten niet te scoren. Het doelpunt viel aan de andere kant.

Na de pauze ging de wedstrijd wat op slot, en het meeste spektakel kwam van de bezoekende supporters ide het doelgebied van Copa met vuurpijlen bestookten.

Standard

Standard Luik heeft zich in het Spaanse Sevilla moedig maar vergeefs verdedigd. In de eerste helft monopoliseerde de thuisploeg de bal. In de 18e minuut verdedigde Standard slecht op een hoekschop, de Franse spits Kevin Gameiro was wel bij de les in kopte de 1-0 tegen de touwen.

Tegen de gang van het spel in kwam Standard tien minuten later langszij. Een afgeweken vrije schop van Paul José Mpoku verdween in de goal.

Sevilla bleef echter drukken. Enkele minuten voor het einde van de eerste helft rondde Reyes een knappe aanval door het centrum van de Standard-verdediging af: 2-1 was dan ook de ruststand.

Ook in de tweede helft domineerde Sevilla het spel, maar het tempo lag veel lager. Standard toonde veel goede wil, maar de Spaanse muur doorbreken, lukte niet meer. Eén minuut voor affluiten viel het doek voor de Rouches. Opnieuw op een hoekschop reageerde ditmaal de ingevallen Carlos Bacca (ex-Club Brugge) sneller en tikte hij alsnog de 3-1 binnen. In de andere match in Groep G toonde Feyenoord zich thuis de sterkste tegen het Kroatische NK Rijeka. De match eindigde op 2-0. In de stand blijft Sevilla op kop, met acht punten. Feyenoord klimt van de laatste naar de tweede plaats met zes punten. Standard en Rijeka volgen beiden met vier punten.